Friday, September 9, 2011

Menyesal.

Intan :: Weh,tolong beli kan tpup etisalat 10 LE,vodafone 10 LE. 

Farah :: Orait bak duit... 

15 minit selepas itu....

Farah :: walaweh intan !!... Kad tpup kena cas 0.50 laaaa.. aku beli kad tpup 20LE,kena cas 2LE aaa kan.. *&%##@@ (kata kata sesat terkeluar)

Intan :: entahhh nye..kat Malaysia pon takde kena cas,aku dulu kerja kedai topup kot *tetiba ... pirahhh Arab.. bla..bla.. bla...


                                  ******************************


08/09/2011...

Malaysia akan mengena kan cukai 6% ke atas setiap pembelian kad tambah nilai.. 

Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh !! menyesal aku puji Malaysia hari tu. ini takdir atau suratan ??? Malaysia sama je macam Arab... Intan meraung dalam bilik beliau.... 


Apalah nasib..





P/s :: setakat 6% apalah sangat kan... =.="" waklu 

 

40 comments:

muhamad hanif said...

wakakakaka,


ok, ni semua sebab intan!


kita bako je !!

Jo Qusary said...

aku pakai post-paid je...

aqmalazmi said...

ehmmm =.="

Cikli said...

kena ubah cara hidup kita dik.

al-jambz said...

biasalah tu. makin maju, makin nak cari point.

Akulah Pak Lan said...

Haha baru kau tahu

ORLANDO AHMAD said...

guna BBM

bact. said...

semua neh salah kau

salah kau
sbb puji sngt

JIJI YU said...

mesiaku tercinta

Bella Bell said...

dem! kalau ko xpuji mesti aku xpyh keluarkan 60sen untuk beli topup.. hahahahahah!!!~

dill said...

masin mulut die!

dill.

budakampung said...

semua kena pakai BB lepas ni..kita guna BBM je~yee haa!

Pembunuh Tanpa Bayang said...

bantahan keras!

nisa_perasan_cun said...

ntan 6% ape larh sgt ...kedek...xkn nk soh pkai public phone plak kan..hehe...

vampirer selamat hari raya...lame cek x singgah :)

monologtinism said...

kan.tak faham aku.

marah ni marah

Tukang Karut said...

aku dah lama kena pasal pakai postpaid... menci!

Syuxer said...

bantah cukai pe2 ntah..huhu..haruskah kita bercukai?sedangkan kita ada sistem zakat yang better berkualiti..

~Kenanga Suchi~ said...

tolong topupkan~
rm 30 dah laa... hehe =D

Setelus Hati Zinnirah said...

60 sen klu 10 kali topup dh jd 6 ringgit tu.. huhu..

RedVixen said...

cukai tu untuk buat beli cincin.... oopppsss....

H.J said...

arab kat sini tak kenakan tax pom..haha

Fiq Vertigo said...

semua neh salah kau

salah kau
sbb puji sngt

Qaseh dalia adelia said...

haha waklu betul

Marcella said...

pasni kena save penggunaan msj & call..syg credit katakan...=)

ABU said...

oh kat sana pun kena 5%..
biar la nak cas ke tak nak ke..hahaha
jom pakai postpaid

sobri yaacob said...

ha..ha.
kat mlaysia pun lpas ni kna cash dah!!

Miscellaneous Smiles said...

6% mahal tauu..abe duit ak..

dahh arhh ak nk gi goda pm arh

Bigdaddyz said...

jangan bising2...kalau nak murah dan free....buat sendiri...hahaha!

LoVe HunTer.. said...

beban lor.. nak taip mesj lelaju xleh ar..kena pikir sblom menaip..hhaa

мʋтɛ ƨтσяʏтɛℓℓɛя ♥ said...

pehh. haha.

beruntung rupanya aku ada henpon kredit tak pernah luak. wahaha.

blog-tips-kurus said...

pre-paid mahal le dear..

org jaman dulu tak guna hp, ok je.. (",)

muz said...

hehe....kerajaan dah pokai agaknya...arab pun cas juga ye, baru aku tau...

rafiq said...

peh ape lg.. mogok! mogok! boikot

Zulfikar Hazri said...

kali ni aku tak salah komen.. selalu aku komen entry bawah... hahahaa

telco ckp tak jd naik 6% kan?

kalau naik kita boikot..

kita guna Morse code

pembaris said...

PM kata budak2 sekolah mana mampu nak bayar 6%

Abu Huzaifah said...

haha... ape lah diorang planning smpai nak ade cukai... tak ckup ag ke dgn keuntungan yg mereka ade... tamak btul...

suha said...

seriusly,pasni nk migrate ke uganda..mau ikut?

(^_^)

delarocha said...

kerajaan byk nak pakai duit... kena paw duit rakyat laa

Siti Mashitah Saidin said...

tak termasuk cas kedai.. hahha

♥ Elin ♥ said...

klu gaji dh naik nnti...apalah sgt 6% tuh kan. ;o