Tuesday, July 12, 2011

Wordless Wednesday #4


Buah berduri. / buah cactus





*
*
*
*
*
*
*
*
*





tadi masa keluar dah jumpa makcik-makcik jual buah berduri ni. 

tengok makcik tu kopek kulit buah ni. tebal woo kulit dia.

isi dalam nye macam mempelam pon ada.

tapi aku tak pernah try lagi..nak try tapi takut. =.=""

ohh ye,buah cactus yang ni boleh di makan. pokok cactus je tak boleh makan. :O


time musim panas ni banyak la buah berduri dijual.


nak rasa buah cactus ni ? ON CACTUS ke 23456..kikikiki 


kbai

55 comments:

_aLiaHwaFa_ said...

asal aku baru tahu yang kaktus ada buah sebenarnyaaaaa??

Miscellaneous Smiles said...

baru tau..

rasa apa..?

Akulah Pak Lan said...

tolong rasa...nanti cerita...

muz said...

kaktus ada buah plak ye?

apa rasa dia?

Kapten Atok said...

buat sayur ler

ini aku? said...

buah naga tu pon famili kaktus kalo tak silap. agak-agak rasa cam buah naga kot.

Syuxer said...

wat jus best gak neh..

rafiq said...

peh no 8.. kecewa.

WW apekebende ni esah.. kepoh.. #haters02

kat cni byk durian.. pokok durian pun tak boleh makan tau..

muhamad hanif said...

ok,

aku nak 18 biji ok?


takda aku lempang..

vampire's lovex said...

_aLiaHwaFa_ :: aku pon baru tahu bila sampai sini,and musim ni.. :)


Miscellaneous Smiles :: aku pon baru tahu..td jumpa... tak tahu,x pnah try lagi hoho..




Akulah Pak Lan :: esok2 lah aku rasa..hoho


muz :: ada lahhh... tak tahu,x pnah try lagi huwawawa


Kapten Atok :: sayur tumis kan..


ini aku? :: iye kot..rasa mcm tu la kot..aku pon x try lagi..hua3


Syuxer :: mcm buah naga kan..buat jus sedap la buah naga tu..yg ni x tahu


rafiq :: hari tanpa kata2..ko buat la jugakk..haha..

ko memang haters yg jujur ! haha..


muhamad hanif :: ye,aku pon nak lempang ko jugak..

18 bijik 100usd. ok?

Faaein Talip Roy said...

baru tahu cactus ada buah.. ingatkan tu daun dia..

HonEyBuNNy said...

adehhh...

boleh di makan??takoot lak nak makan..ehheh

H.J said...

aku rasa buah ni banyak jual kat mesir eh.isi dia oren gitu.ye ke?hehe

ghost writer said...

tak menjadi WW ko esah...hihi

aku suka merasa apa yang belum aku rasa.selagi buah tuh leh dimakan,aku akan makan.

ZWAN SABRI said...

Aiseyh, slama ni zwan xtaw pown yg kaktus ada buah.. HUHU..
erm, ek eh, kata wordless tp apa pasai ada word jugak.. HEHE

MySuaraBlog: Wordless Wednesday #2

Cangkul Emas said...

kaktus ada buah?

kaktus ada buah?

kaktus ada buah?



i am WORDLESS in WEDNESDAY morning!

Abu Huzaifah said...

errr... sedap ek... nak rase ... hOhO

vampire's lovex said...

Faaein Talip Roy :: ada sesetengah cactus je yg ada buah kalau x silap.. hhee


HonEyBuNNy :: takot kan? aku pon takut jugak nk try haha..


H.J :: ye betol ! isi dia kaler oren. saudi takde eh...


ghost writer :: hihi tak wordless kan? hahaa

tpi ini pelik dong..aku x biasa. nnti lah aku beranikan diri men-try nye haha


ZWAN SABRI :: aku pon baru tahu zwan oi..haha sebab tu tulis byk2,smpai x jd WW dah.. :P


Cangkul Emas ::
ada...

ada...

ada...

im in WW too hahah..


Abu Huzaifah :: huawawa..x penah rasa lagi.. nnti aku roger2 sedap ke tak hahha

syahira ariff said...

laa nama dia buah kaktus eh?kat cairo blambak org jual bnda ni guna kereta tolak.nk mkn tp bntuk buah dia mcm x mnarik jer.

bila nk jumpa
jom city star
dtgla cairo

Mawar Berduri said...

ya ini... aku pernah nampak.. but tak pernah makan la..



aku si mawar berduri.. ada duri.. ko mesti jeles kan..

belog|amiyo said...

panjang nye entry WORDLESS ko! hahaha...

aku pun tak pernah try buah ni. takut jugak. keh3

farahnabila said...

yang kaler hijau nampak okay sikit. tapii bila masuk kaler oren. err.err.

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
kenapatak try..sedap tu

myMOONyet said...

ko cer terai. nanti habak dekat aku, ape rasanya xD

Nasriq said...

bila balik malaysia? nak tempah lapan ratus tiga puluh lima tan metrik buah kaktus ni... nak jual...

Elyana Ahmad ツ said...

wowo aku tak tahu kektus ade buah.hee

Fyqa said...

weeiii aku nak r. bleh kasi ?

aiEz said...

erk..bleyh makan meh?..xtwu plak bleyh mkn...salu tgk cmtu jer..huhu

Far8 budak baik said...

terasa jakun ketika membace
post kau ni..
ingt makan pokok kektus ni..
ade buah pulak..
hahahaha..nk bolehh???

hanaahmad said...

aku pun baru tau cactus berbuah. rasala weh. nak tau gak pe rasa die. ekeke

Pyka Rahmat said...

sini pun ada berduri juga. durian sekarang tengah bersepah. isi dia macam kfc pehhhh

akoo said...

ow..festime dgar..

sdap ke weh?
huhu
hulur la skett..
=p

Afikah Aziz said...

bwk blk mesia,nak rase gk hehe :p

Qaseh dalia adelia said...

baru tahu hehe.. try lah sis , kot2 sedap haaa

Amalina said...

try ar.

RepublicAku said...

takut betul mencuba ...cuba saja lah...kalau die...nasib arr...keh3

mykhalis said...

rasa la..baru leh citer,, nnt kalau sedap boleh la beli

GaRy™ said...

uih... kaktus ada buah ke?.. baru tau~.. T____T

deeya said...

FAIL ! mane wordless nye weyh .. muehehehe ~

eh kaktus ade buah ?? katne haaa . belikan aku pokok dia .

tia @ Ini Kisah Tia said...

alah , nak tengok rupa isi dia .. apa rasanya ?

monologtinism said...

oh tajam ada duri duri halus

mesti susak mahu kopek

Cik TeN10 said...

lol.. 1st time tahu cactus berbuah dan boleh dimakan.. ^^

Siti Mashitah Saidin said...

awat aku hantar msj tuh, dia balas balik "no yang anda sent terlalu jauh.."
keh keh keh

Addin said...

ohh ada eh buah cactus ? lalal baru tau ;)

~Kisah Hati~ said...

post satu mek...hehe.. nak try... nak bg tumbuh duri kat bdn... haha :P

ABU said...

blh makan ka ni..

delarocha said...

boleh ganti kentang dalam kuah kari?

Bigdaddyz said...

boleh goreng ke ni...buat sambal belacan pun ok kot...hehe

Mra Mastura said...

br tau

Amirah Suhana said...

oooooo....macam tu. Betul ke cam pelam? heeeeeee. keras ke kulit dia?

syarifahsidrus said...

uh, apa rasanya tu?

Abang Stalker said...

knp kektus abg x pnh berbunga?mungkin mandul.. -__-

alif haris said...

mcm sedap je .. jom mkn ^^

CassiaSiamea said...

mesti rasa cam buah kaktus kan??

iPai said...

erk .. tak pernah tahu plak ada buah .. dasat2 ..