Wednesday, July 13, 2011

Spontaneous thursday




gaji pilot banyak sebab harga tiket flight mahal.


49 comments:

Afikah Aziz said...

ehehe tiket mmg mahal sampai kn Ika pun xpernah merasa nek kapal terbang muahaha..

Hanis MY said...

oleh itu carilah hasben pilot hehe...

muz said...

hahaha...ok setuju pendapat ko VL

Segmen : Gadget Kesayanganku

belog|amiyo said...

haha. nampak macam memberontak sebab tiket mahal je. osmat aku jual tiket. mmg buat duit lah. haha

Elyana Ahmad ツ said...

hahaha.tapi abg pilot ramai yg hensem.hahah

Jo Qusary said...

tiket flight mahal ke? baru tau...

rara pinkmafia said...

hmmm xterfikir lak kan.

monologtinism said...

oh ya ke?


('.')

Mra Mastura said...

haha .betul2

ZWAN SABRI said...

Tula pasai... HAHA

MySuaraBlog: Trend Tindik Alat Kemaluan

Fathiah Hamim said...

hahaha betul jugak ek

Amalina said...

bukan sebab minyak kapal terbang mahal ke?

Syuxer said...

hahaha ye ke??

Aujinz said...

keh keh keh.. tiket Air Asia murah.. mane ade mahai..:))

muhamad hanif said...

HAHAHAHAH,


kes nak balik malaysia ;)

Akulah Pak Lan said...

gaji pramugari tak mahai ka?

nub said...

dem aku xtaw apa tu khamis spontan

mykhalis said...

pilot tak best.. pramugari best

Sarkasiz said...

jadi pilot mmg best..awek sekeliling pinggang.

rafiq said...

pesan malas nak menaip. dah WW pastu buat ST pulak. benci. #haters jujur.

nak tiket murah kapel dengan pilot.

Abu Huzaifah said...

ok... setuju... hehe

DuniakuAbstrak said...

risiko tinggi tuh

syarifahsidrus said...

betul ke?hhee

aLyA_syGS said...

hidup mewah....lepas tu bole melancong free2..

Abang Stalker said...

nyawa bagai telur dihujung tanduk.. :)

Kapten Atok said...

jd carilah pilot utk dijadikan suami

Kapten Atok said...

gaji besar tiket flight free

Tan Tin Ton said...

HAHAH. tak pernah aku terpikir mana ni, slalu terpikir gaji pilot mahal sebab dia bawak nyawa orang XD

H.J said...

hahaha..itu macam tiket jadi mahal eh?

syAzAnA said...

setuju gak dgn statement tuuu!

ghost writer said...

gaji pilot mahal sebab dia sign surat wasiat dan kematian..haha

mySara said...

munasabah jugak. hihi..

dan, gaji cheff juga mahal, sebab makanan dyeorang sedap. x gitu? (:

ABU said...

sain mati duk udara jak..huhuhu..tak nak la aku..:P

Cikli said...

pen pilot pun dah mahal

alif haris said...

seram aku jd pilot .. gayat .. hahaha

eita said...

x pernah merasa naik kapal terbang pun....

Bigdaddyz said...

gunalah sampan ...walaupun lambat tapi tak pakai banyak duit...:)

Nasriq said...

ni mesti kes nak balik malaysia ni kan kan kan?

Miscellaneous Smiles said...

ak nak kwen dgn pilot heheee~~

gedek! said...

macam tu ke?

~cik fitriah~ said...

err.. saje je menyibuk kat sini.. jumping blog~huu
komen dri student pilot..sy copy paste je.hehe


Gaji pilot mahal sebab
1) huhu..cukup jer la ngan blajar as Meteorologist, engineer, navigator, macam bnyak pekerjaan in one job kot..23 papers in 1 year..blajar pon mmng sakit
2) actually mahal plus elaun gak kot..a night stand kat luar negara elaunnya da tinggi..mmng patot coz kalo european or 1st class country kna pkai dui lbih sikit
3) sebab kalo international pilot, kna tinnggal bini selalu...so kalo x mo bini '
ngamok, kna bagi duit blanja tinggi2 kasi dia epi..huhu.."rahsia umah tangga"
4) ko bayangkan berapa ratus nyawa blkng gtu..kalo kapal crash n pilot selamat n not 100% person on board srvive, bersedialah kna siasat ngan ICAO..
5) Each landing akan bawa dffrent experience..although a captain da 20 years nah khidmat, x le guarantee new cndtion or weather dia x nah alami, landing dia akan ok..sebab tu kalo tgok Air Crash Investgation, kapten bnyak taun pon le mislanding..Even aq nak land kapal pon, kadang smooth, kadang bounce n kadang hard..

Miz Novexx said...

jom cari pakwe pilot!!!!

Siti Mashitah Saidin said...

kalau ko tempah awal murah. tiket yg tak tetap harga, tiket flight la...

alif ismail said...

takdelah terrer pun buat header....biase2 je ponti oi...

Gayahspears said...

tugas perlu dilaksanakan...

Cik Baju Kurung said...

yeah ! sokong seratus peratus ! =)

belogkiter said...

amboi.. suka suka ye kamu.. tapi memnag tiket kapal ternamg mahal.. lebih labih lagi mAs

iPai said...

ni macam kes tak puas ati ni

ka banyak safety yang perlu dijaga, kapal terbang harga mahal .. minyak pon mahal .. sebab tuh tiket flight mahal .. jeng3 ..

deeya said...

ko nak cari laki pilot lah nie kire nye ??