Thursday, July 14, 2011

Call

Assalamualaikum.



tadi aku menggodek-godek phone,tetiba lah pulak dapat call. phone lagi satu yang dapat call ni,bukan fon yang aku tengah godek-godek tu. *nak menunjuk banyak fon. kah kah .

aku tahu dah,kalau gataii call waktu gini takda siapa dah melain kan dia. ye,dia. mat arab. sape lagi nye.  

takde nye orang malaysia nak call pukul 3:02 pagi (waktu malaysia) kan? lain la kalau sama-sama stay malaysia. tambah pasangan tengah hangat asmara bercinta tu ..gayut jangan tak gayut biar terbakar telinga tu oii. #jeles tak boleh gayut sebenar nya. ha ha

selama aku duduk sini,masa perang revolusi tu je la paling banyak orang malaysia call. sekarang dah aman,takde suda orang nak call. sadis. sungguh sadis.

aku jawab call tu tapi aku biar je dia hallu..hallu..bla..bla..ana..blaa...

malas ahh nak jawab,kalau aku lancar cakap arab tak kesah der. memang aku yang miskol mat arab dulu. err.

elok la,taim aku jawab call tapi tak respon,rumah aku memang tengah kecoh. sorang nyanyi lagu kpop,sorang gelak sorang-sorang depan laptop tengok Family Outing.. perfect timing la bebeh. call lagi ye besok.

hambekk kau mat arab,nak sangat call,dengar la suara sumbang mambang housemate aku nyanyi lagu  kpop. kah kah kah.

nombor vodafone memang selalu dapat call daripda rakyat tempatan sini. nombor etisalat yang mencekik tu je suci tanpa miskol dari strangers.

maybe sebab tu la kot etisalat potong je kredit pengguna dia ikut suka hati dia nye pun. untuk service menjaga nombor. kita tak tahu, positif !


kalau kau orang jawab ke nmbor asing call ? alien number. *konon alien pakai fon. padahal dorang dah lama pakai ipad kot.x kaitan kan? kah kah


kbai

54 comments:

alif ismail said...

????? skrg kat mane????

vampire's lovex said...

@alif ismail ...mesir.

belog|amiyo said...

ko suka main miskol dengan arab eh? haha.
weh etisalat aku ok je. takde pon mecekik seperti yang diwar2kan. keh3...

SYARIFF HAIKAL said...

HAI SAYA ORG ARAB...NK MEN CALL2 LEH...DPT PISANG GORENG PERCUMA?

Mohd Shahir Shamsudin said...

susahnya kalu ramai peminat :D

etisalat memang mahal. teringat masa kat saudi, pakai sekejap je, pastu bagi kat mak sebab tak mampu nak tanggung.haha

muz said...

wah mamat arab pun sapu ke...hehe

muz said...

wah mamat arab pun sapu ke...hehe

blog-tips-kurus said...

etisalat?
aku org Jawa Msia. taknak miskol kamu sebab kamu seperti menunggu call drpd jejaka je. aku bukan jejaki. :-)

Cangkul Emas said...

itu macam cerita the ring..


"anda akan mati dalam masa 7 hari selepas dapat call ini...HAHAHAHA.."

*mukaevil*

nurniyusoff said...

family outing???!!!

semua season ade keeeee...

nak!!!

vampire's lovex said...

belog|amiyo :: mana ada main miskol2 dengan arab oii...

ko tggu je la,esok2 kena la tu haha


SYARIFF HAIKAL :: arab kat mana? mata mulut ? hahah


Mohd Shahir Shamsudin :: etisalat tah pape kan..*mngumpat hahaha..


muz :: hamboiii muz,ayat nye kemain lagi... huawawahhhh




blog-tips-kurus :: hahaha ehh xde sebut pon nk tggu call dari jejaka je. pmpuan pon bolehh..gosip..

jejaka tggal kat mlysia ..huaaaa..jauh


Cangkul Emas :: eii eii takut nyeeeeeeeeeeee....hahaha


nurniyusoff :: xde la semua season,

minat jugak? .. ^^

cik bulan said...

bertuahnye..hahaha..lenkali boh kat depan speaker laptop tu..haha..slalu wat camtu kalo ade call dari anon..keh3x

Zulfikar Hazri said...

cuba kalau orang arab kol, kau buat suara exorcist, takpun buat suara hantu...

mesti best kan.

tapi org arab percaya hantu ke?

amm amm amm..

Elyana Ahmad ツ said...

etisalat?serius pelik dan susah nak sebut.hahaha

monologtinism said...

haha
apa ke desperate main miscall ngan mat arab ni woi

hehe.

ghost writer said...

ceria rumah korang ek...aku fikir rumah arab pun tak seceria macam korang punya.silap haribulan ada orang arab fikir korang buat ritual kat rumah..

Siti Mashitah Saidin said...

pakai android skrg.. hahahahaha!

Akulah Pak Lan said...

Bila kau nak call aku?

Afikah Aziz said...

bak no etisalat ika nak miskol hehe

Nasriq said...

err... agak2 bape hinggit sesaat nak call ke sana ek?

JIJI YU said...

aku pon jadi mangsa godaan mat arab gak

JIJI YU said...

aku pon jadi mangsa godaan mat arab gak

vampire's lovex said...

cik bulan :: sama la ! aku pon letak depan speaker lptop kalau ada salah nbo kol hahaa...jahat sungguh :P


Zulfikar Hazri :: itu la pasal nye,dorg mcm x caya hntu jek..ko je takut hntu hahahah..


Elyana Ahmad ツ :: pelik kan. mula2 dgr dulu pon pelik gak haha


monologtinism :: eiii mana ada main miskol2 dengan arab..dorg yg miskol dulu eiiii..:P


ghost writer :: rumah area ni memang meriah.. rumah yg ada anak2 kecik tu,lagi meriah punyeeeee..


Siti Mashitah Saidin :: haha tu pakwe aku,aku ni pakai pon cikai je oiii


Akulah Pak Lan :: tunggu dapat free kol hahaha.


Afikah Aziz :: ambik ni....nmpak tak ?? hihi


Nasriq :: seminit 5LE..dari sini..dari mlysia lagi mahal...


JIJI YU :: ko xpe la terer cakap arab,boleh layan2 jugak ahhaha

H.J said...

arab nk hantaf faham yang ko tempah tu..khidmat tausil..haha

Cikli said...

entah-entah adik maher zain yang call

Faaein Talip Roy said...

rajin sungguh melayan pak arab... kat sini ada gak pak arab.. tapi tak heran nak berbual ngan dia orang.. hahaha...

senyumSOYA said...

hohoh..kalo dia kol byak kali angkat la.. hehehe..
penah skali alien kol.. huhuh.. bunyi cam dalam enjin kapal terbang..hahahah

vampire's lovex said...

H.J :: entahhhh

Cikli :: maher zain xde adik huawaw


Faaein Talip Roy :: u x bca habes ekkkk... hooo.


senyumSOYA :: alien kol betol2 ..pehhh superb haha

Miscellaneous Smiles said...

wahh g ayat pak arb tuu..


kah kah kahh~~

Abu Huzaifah said...

hoho... pak arab?? errr..

khairul akmal azman said...

bercinta ngn pak arab la x lame lagi ni..hehee

syarifahsidrus said...

ramainya peminat~ehehe

muhamad hanif said...

amboi,

hepinya dia bersosial..



HAHAHAHAHAHA

hanaahmad said...

rindunya zaman stdy! meriah je!

* kalau aku lah, mmg takkan angkat la nombor pelik2 ni...aiyo. haha

kotak bulat said...

bf kb keje kat mekah..bile dia call je, mesti nk cakp arab.. dah lah tak pndai ckp arab... +.+"

Tan Tin Ton said...

berkerut-kerut aku baca entry ko. =='

Abang Stalker said...

hahahha..

layan je le pak arab tu...

lepas gian menyanyi kt telinga dia.bkn senang nk org dgr suara mambang nyanyi.

siap call!retiss gle.. ^^

mykhalis said...

rajin betul melayan..hehe

sobri yaacob said...

kat arab pun ada gak org miscall..ni..
untung la kalu dpat micall dri pak arab kaya..
bleh blik mlysia bwa blik unta ..he..he..

Yuyu Musa said...

hahha..etisalat tu ape??

mcm celcom eh??hihi

Syuxer said...

mat arab neh hensem tak n pandai bergurau tak?ke kalau dia bergurau,memang serius kenakan orang tuh?..alamak banyak tanya plak heheh

eita said...

takde kredit kot..tu pasal miscol je...

Mamachia said...

bagi mat arab tu dengar lagu kpop...hehheee..

Shawn Razaleigh said...

apa ni kau belajr kat sana ke>? kat mana?

RepublicAku said...

aku rasa kau reka cerita ni... padahal kau ada skandal dgn pak arab kat pasar jual daging unta...keh3

Bella Bell said...

kirim kat aku sorang pak arab... hahhaa!!~

Kapten Atok said...

kalau ko layan mat arab blh ko bermanja2... melepaskan kegersangan. agaga

...Minah BluR... said...

woah.. mat arab tuh! haha

Liyana Zahim said...

Arab bnyk bulu kat dada.. kAHKAHahahhahahaha~

~Kisah Hati~ said...

malas nak layan no asing... tambah2 yg tak reti bahasa.... org ckp salah no dok x caye lg.. hampehh...

ABU said...
This comment has been removed by the author.
ABU said...

macam best je duduk kat arab..
sepatutnya duduk kat egypt dgr lagu irama padang pasir..awat dgr lagu kpop pulak hahahhaa

alif haris said...

dpt nombor asing aku suka kentutkan .. haha :D

deeya said...

aku tak layan nombor pelik .. seram aku weyh !