Friday, July 8, 2011

pengembaraan bermula . .


Assalamualaikum.



Pergi memancing pakwe sbelah,
Tapi tak dapat.
Maka balik rumah nye pun.

K pantun macam harom..kah kah..

Baru ingat nak buat pantun jadi intro,tapi tak jadi. lantak la,bukan buat karangan rasmi nye pun.

Aku kan sebenar nye kan pergi mengembara ke Cairo kejap 2 3 hari baru-baru ni dengan budak-budak rumah,menghabis kan duit,padahal souvenir untuk orang kat malaysia tak beli lagi. tapi duit dah habes nye pun

Aku benci betol bila buka dompet,duit tinggal bape helai je. Nasib baik ada helai lagi,kalau ada habuk,memang aku akikah budak-budak rumah aku,jual dekat pak arab..kah kah..

Cairo dia punya panas, macam masuk oven. walaupun kau orang tak pernah masuk dalam oven / microwave tu,tolong la bayang kan macam pernah ye. imagine sekali sekala,bukan berdosa pun.

Hari ni baru sampai rumah-ku-manis-sungguh. memang aku nak tidur je la sampai minggu depan kan. penat ohh.. plus nak qada' tidur untuk masa baby dulu-dulu sekali. alang-alang menqada' tidur,biar lah qada' dari awal kelahiran sampai sekarang kan. 

Sementara aku nak tidur sepuas nye,agak-agak sape yang rindu tahap gaban kat aku,boleh la koling-koling ye..malyasia-mesir seminit rm15 jea. =.="

Ohh oh,nak bgitahu jugak,aku pergi cairo dengan budak-budak rumah aku,Fiq,,nash..dan seorang budak malaysia ..

kbai. 

macam biasa, entry bersepah. kah kah. :P 

46 comments:

Jo Qusary said...

Cuba goreng telur kat atas jalanraya, masak tak...

SYARIFF HAIKAL said...

PSEKK NK KURMA YUSUF TAIYOOB..HEHEHEH

muhamad hanif said...

yes..

dpt souvenir dari mesir..

genkc0rner said...

wah bestnye..hehehe
JOM JOIN SEGMEN GENK DAN CP
JOM TAMBAH KENALAN MISSCHA
<a href="http://genkcorner.blogspot.com/2011/07/senarai-peserta-genkcp-jom-kenal-aku.html

Akulah Pak Lan said...

dalam entri ko ni..aku tertarik kat ayat AKIKAH tuh ja...haha

Cikli said...

yang suka tido tu dracula

senyumSOYA said...

tido bergulung2..heeheh...
waa...best jalan2 cairo
jeles2~ (^^"

aqmalazmi said...

yg atas sekali tu pantun kew?hahaha..ok cuba memahami nya

Tan Tin Ton said...

tudia,rm15 seminit.?! hahaha, no wonder la abg aku tak suka call rumah wktu dia duduk oversea dlu xD

Siti Mashitah Saidin said...

pesen kena mukadimah dengan pantun dulu ka? hahaha

aku tak boleh bayang la panas macam mn.... umah aku tak da microwave... hahahaha!

tia @ Ini Kisah Tia said...

mak aih . kemain mahalnya . RM15 ?? perhhh ..

Hati Batu said...

pantun rupanya....ingat puisi apa tadi...hahaha

o..bestnya belajaq jauh2...pngalmn tmpat org tu kongsi2 la ye....jgn tido je haha.......

ok2.. aku nak tdo gak....top up mse dlm perut mak aku..haha :P

Nasriq said...

ah chai sulah sampai cairo nya pun ek?

ASaDa RyutaRo said...

aku baru tahu yang mula2 entry tu adalah pantun nye pun! hahahaha..

fairuz said...

aaaaaaaaaa pegi ngan asada sekali ke? aaaaaaaa nak pegi jugak nye pun!!

ABU said...

ah seronok la pegi jalan2..patutla 2 3 hari ni tak nampak..gambar mana???...hahahahaa sebok kan.

caliph shuriken said...

x reti jgak pasal pantun2 ni, hukk...

latest en3: latest tips exam PTD?

monologtinism said...

apebendala pantun.
hahahaha

pergi memancing pakwe sebelah,
pakwe sebelah pun kata piiraahh!

haha =p

muz said...

habislah gadis yang kawan dengan minah ne kena jual kat pak arab...hehe

Cita-Cita Si Anak Kecil

Pyka Rahmat said...

saya nak unta satu. yang muda dan up-to-date ogeyhhh.

eh gila seminit rm15? lepas kot aku beli 3 bungkus nasi goreng.

Fyqa said...

untglah kau wehh...

jeless wuuuu ;)

Abang Stalker said...

selalu je abg call kwn kt Alex.klu msj free je kot.celcom je r baik hati,maxis x pnh cuba lak.bak tang no fon,nti abg kol ko.

vampire's lovex said...

Jo Qusary :: bukan stakat telur boleh masak..kek pon siap kalau biar atas jalan tu. hehe


SYARIFF HAIKAL :: nak bapa kilo dek ??? hahaha


muhamad hanif :: yesss..best..


genkc0rner :: :)

Akulah Pak Lan :: ayyooo !! itu je input yg ko dapat pak lan ! pehhhh,genius sungguh hahaha


Cikli :: cikli pon suka tdo jugak kan !! haha


senyumSOYA :: hehe tdo bergulung sampai berlipat ..haha :P


aqmalazmi :: pantun lah tu !! cume xde irama je.. hahaha..ok,paham kan


Tan Tin Ton :: abg kau? ok,kem salam kat dia ye..hihi


Siti Mashitah Saidin :: baru la style,pakai pantun..hahaha..

alaaaaaaaa,byg laaaaa..byg..hahaha


tia @ Ini Kisah Tia :: jd,kol lah sy sebelom sy kol awak. ehhh..:P


Hati Batu :: pntun laaaaa...pntun irama rock hahaha...

jemaah ke nk tdo qada?? hahaha


Nasriq :: dah sampai nye pun.. haha

ASaDa RyutaRo :: hahaha ..oii !!


fairuz :: ko tggu asada kat airport,nnti dia nak balik mlysia dah.... ok? haha


ABU :: x nmpak kan? rndu tak hahaha...

gmbar terlmpau x tahu nk cakap apa,x dpaat nk publish :P


caliph shuriken :: sep sikit !!! haha


monologtinism :: hallamak..kalau pakwe jawab cmtu,memang aku pang laju2 hahaha....:P


muz :: hahaha.. muz,kau jgn takut k..aku x jual kau.. kompem.haha


Pyka Rahmat :: nk unta stylo arr ni?? ok ok..xde hal..

pesen kuat makan jugak ye.. hahaha


Fyqa :: nnti rezki kau pulak ke stdy jauh2,mana tahu..:)

vampire's lovex said...

abang stalker :: mesej memang free,celcom memang pemurah ..tp dari sini nak msej mlysia,kena rm2..pehhh..celcom x adil..

Abang Stalker said...

hahaha..nk bt cmne kn,gasak la.cmtu cri pkwe pak arab je selama kt Egypt ni.x leh la couple dgn abg cmni. :P kang sesak nafas lak 5x msj da rm10.haha

Miscellaneous Smiles said...

agak agak larhh nak qado tidor tuuu..~~

heheee

~Kisah Hati~ said...

waaa...beshnye jejalan... jeles2... +_+ nak itot gak...

~Kisah Hati~ said...

waaa...beshnye jejalan... jeles2... +_+ nak itot gak...

nurniyusoff said...

ko nak cakap ape sbenarnye ni vamp oi ...

wahahaha

ghost writer said...

takde duit banyak puasa lar sekali sekala..bukan nye salah nye pun...jimat sikit-sikit..lama2 jadi kupit..haha

JIJI YU said...

jeles2..kuar ngn budak mesia.ehehe..ko beli la kristal asfour..nnti balik leh wat GA

Kapten Atok said...

di saat kau tiada aku terpandangkan bulan

haha

Kapten Atok said...

di saat kau tiada aku terpandangkan bulan

haha

Bigdaddyz said...

i minit rm 15....rasanya macam tak berbaloi...lain kali sahaja lah...:)

Bella Bell said...

pehhhh.. pergi dengan asada na? asada kacak x? aku tengok gambar dia nampak kacak je.. heheheheh!!~




^^

Mawar Berduri said...

memandangkan ko cakap sana panas gila... baik ko mengaku ko da makin burn sekarang ini kan..

~SaL IjOu~ said...

nak pegi bejalan2 ngn kwn kat mesia pun x dapat..nak g ober the sea apatah lagi..sob*

Shamsuddin Amin said...

mcm johan nye punnn.... LoL

Jerry Ghazali said...

aisyahhhh...
nak magnet dari cairo yang lekat2 kat peti tuuuu..

rafiq said...

bape no tepon mesir? dah rindu dah ni..

tengah duduk dlm oven nk imagine..(acah je)

apik pehe said...

hehehe..da lame apik tunggu souveniour

Noah Syakirin said...

ni pijah de arr kan?

alif haris said...

panas eh ?? ketiak basah tak ? haha :D

Aujinz said...

okeyh.. bagi nombor telepon.. hahahahha

adesss.. apehal aku gie komen entri lama nie.. koh koh koh

Zulfikar Hazri said...

pernah buat trick pengsan tengah jalan depan teksi tak?

ce try... tak salah nye pun adoyai...

syarifahsidrus said...

seminit 15 hinggit..hha,memang laa