Friday, July 1, 2011

Earphone

Assalamualaikum




aku suka dengar lagu pakai earphone,sebab taknak orang lain dengar lagu apa yang aku tengah dengar.

tak suka share-share ni. sharing is tak best. perangai darah AB.

masalah sekarang,aku bertepuk sebelah tangan je,sebab earphone sangat la fragile dengan aku....tak tahan lama ..

baru beli,tup tup dah rosak sebelah. kena beli baru. gila hapa nak pakai earphone yang dengar sebelah je. pehhh tak stylo langsung.

padahal aku dah jaga elok dah earphone tu,siap bawak tido lagi. kau nak hape lagi hah earphone?? #bengang

konklusi nya,earphone memang takde kimia la dengan aku. pantang tok nenek apa entah,aku baru pakai seminggu dah rosak. aku syak itu earphone cap china mali,sebab rm15 ja.

nak puaskan hati,dan nak tahan lama konon nye,aku beli earphone mahal sikit,rm30. mahal okay,untuk earphone yang haluih camtu. rm30 tu boleh buat makan nasi goreng ayam 6 kali. pehhhh..

rupa-rupa nya harga tak menjamin apa-apa. cukup seminggu,rosak juga earphone tu. benci aku.

nak kata aku mandi sambil pakai earphone,memang tak la kan. lain la earphone tu kalis air. ni kalis bunyi je kot.

kegagalan aku untuk hidup dengan bahagia bersama earphone bukan hanya di malaysia,tapi sampai ke sini,mesir.

berapa banyak dah bangkai earphone dalam rumah aku ni sebab lupa nak tanam buang.

sampai lah satu hari,aku pergi satu mall ni,aku nampak earphone sony,60LE=rm30..masa tu aku tengah down gilak ahh nak beli earphone baru sebab dah kecewa dengan yang sebelom-sebelom ni. *gaya macam kecewa dengan pakwe. kah kah

betol lah kata orang-orang tua,tak kenal maka tak cinta. 

sekarang aku memang in love dengan earphone sony nih. dia punya sound efek,pehhhh macam masuk disco kalau kau tengah dengar lagu dum dam dum dam tuu...pehh pehh gegar beb gegar. 

jangan tanya kenapa aku tak pakai headphone yang gabak tu. pakai earphone ni banyak kelebihan dia daripada pakai headphone sebab kau boleh sorok,kalau pakai headphone boleh ke nak sorok? tak boleh maaa..so beli lah earphone walaupon kau dah ada headphone. #promoter

earphone pon boleh jadi entry kan? kepoh betol la kau =.=" ahh biar la..


52 comments:

Bella Bell said...

errrrr... aku memang suka kalau dapat pakai earphone masa lec kat depan tengah mengajar.. hahahha!~




^^

Amalina said...

aku darah B tapi aku x suke share2 gak.aku x suke aku bace surat/buku/magazine kaba, org bace skaly kat tepi aku.
aku pun slaloo hampa dgn earphone tapi earphone aku yang skung aku pakai ni mmg thn lame dari sebelum2 ni..sebelum ni pun aku pakai sony.tapi yg ni mmg tahan lama. aku dah banyak kali tertarik wayar die tapi still elok..aku bely 30 ar kot..bagi aku earphone penting sgt.macam nyawa aku.
hahah!dulu aku mse blaja pun same cam bella bell.

_aLiaHwaFa_ said...

betul! aku pon earphone asyik rosak. earphone skarang bagus, bertahan. JVC. and, tak remaja lah dengar earphone sebelah je berbunyik. haha

Amalina said...

eh..aku penah pakai earphone jvc yang gummy tu..but yet still x bley compare sony..haha!aku dah bley tdo, aku kacau kotak komen kau.hahah!

ABU said...

tu la ko ganas sangat..hahaha

MIA said...

ouh yg kita duk sibuk cari kat city star tu kan ? nanti aku nk pi beli pulak haha

Amiey White said...

pasang music kuat2 kat telinga pastu masuk class sejarah . perhhhhh best

nawal addina said...

haha , kite same ! ^^

ghost writer said...

apsal plak nak kena sorok beb...tayang jer dengan sepuasnya.bagi ek sikit.

tapi kalau setakat dalam umah atau bilik aku lebih suka pakai yang besar macam pioneer(close type headphone),memang mantap giler..kalau nak naik motor aku guna yang kecik yang sumbat terus dlm telinga macam sony punya headphone..siyes aku cukup santai layan naik motor.

belog amiyo said...

memang kepoh. haha. ko pegi City Star, ko masuk store Virgin. ko angkut Altec Lansing punyer earphone. kompem boleh bawak mandi. hahaha.

muz said...

haha...ko punya earphone story memang cukup3 panjang, tahniah dah jumpa earphone sepadan ye...

Siti Mashitah Saidin said...

aku tak tau aku darah apa.. tapi aku pon tak suka share barang2 aku... btw, ko sama sgt ngan aku... suka pakai earfon... mcm nyawa... tak da tuh aku rasa tak boleh hidup! hahaha

vampire's lovex said...

Bella Bell :: best kan !! tengok je bibir lect tu gerak2 tapi x dengar pape...hahahaha


Amalina :: earfon aku yg skg ni pon ok je walopon kena tarik bgai..hahaha..memang dah jumpa soulmate ni ...:p

aku pon x suka bnda2 yg ko x suka tu..sep sikit !!!


_aLiaHwaFa_ :: memang x style kan kalau berbunyi sebelah je..hahaha.mcm ccat je kan..kah kah..


Amalina :: hahaha balas kan komen skali lah ... insomnia lagi ?? kesian kau wehhh..minum air suam..

aku sebenar nye x tahu jvc tu earfon nye cmne....


ABU :: bukan ganas laaa..earfon tu yg lembik sgt ahhahah


MIA :: beli yg besaq nye wehh tahan sampai anak cucu hahaha


Amiey White :: best gila !! itu la resipi kejayaan kan..hahaha


nawal addina :: sama ehh ...sep sikit !! hhaha xde la pelik kan,ingt kn aku je yg bermasalah dengan natang ni hahah


ghost writer :: kena la sorok,sebab dengar dalam kelas,kang x sorok,mau kena gunting earfon tu..baru tu beb...

memang layan ahhh kalau dapat earfon yg power..pehh pehh rasa nak dangdut terossss hhhahhah..stylo !!


belog amiyo :: earfon ni aku beli kat city star laaaa,tp bukan kat virgin laaa..kat depan pasar dalam city star tu,,kedai elektronik pa tahhh...panjg x aku rply hahaha


muz :: hahaha pnjg sgt ke..wuuu wuuu..ye,thanx...aku bersyukur sgt dah jumpa yg sejiwa hahaha


Siti Mashitah Saidin :: jom p cek darah mehhh hahaha...

salah,bukan aku sma dengan kau,tp ko yg sama dengan aku hahaha..:P

bact. said...

lain kali kalo earphone rosak
jgn beli earphone baru.

beli je iPhone baru.
mesti xrosak lagi.

Aujinz said...

aku ingat aku pun kena beli earphone laa.. asik pakai headphone jer.. made in China lak tue..(..dasar kedekut..)

Mawar Berduri said...

sama2 pakai earphone...


earphone aku warna pink u..

ko warna apa?

tia @ Ini Kisah Tia said...

hahaa ! yup .. Tia lagi suka pakai earphone maaa .

Liyana Zahim said...

Ce try skali bawak earphone tu mande.. Dah jage bkn men ngalahkan jge ank siap bwk tdo try bawop mandi plop.. Hahahahahahaha~ Tgk rosak ke tak...

monologtinism said...

aku darah O. suka je rasanya share2 segala benda ni. haha.

haha.kau pun satu,kalau asyik bawak tido memang tak dapat lah wey. dah dihimpit-himpit berpusing-pusing sana sini mana tak cepat rosak! hahaha

auny aizie said...

muahahaha

aku pun sama do,kalau guna atau beli earphone PASTI takkan smpi sebulan. kdg2 belum smggu dah jahanam.

aku target aku dah kena sumpah ngn keturunan2 earfon ni kot.
bengang je aku.

kang aku guna speaker yg kedebamm kedebum tu mauu larikkk semua jodoh2 aku. HAHAHHAAAAA

Akulah Pak Lan said...

Benda yang menyebabkan kalau ada gempa bumi berlaku tapi tak sedar...

Nasriq said...

aku tau kenapa rosak... pasai taik telinga menjadi cair nan melekat dekat earphone... berkarat... hik hik hik...

JIJI YU said...

beli yang telengkop telinge tu..kat ct star berlambak..beli yang sonic gear ke..

Fyqa said...

kihkih

kau punya tabiat dh cam aku jugak. suka dga lgu pkai earphone.

srnonk bukan ?





;)

Fyqa said...
This comment has been removed by the author.
CassiaSiamea said...

skekali bwk tido??
cam ner x rosak...

kata x suka share2??
kat sini x share ke??
share pendapat..
hahaha...

fadh leyanie said...

earphone sony mmg superb..
lagi2 kalau time mak mmbebel..pakai je bnda tu..gerenti senyum je time tu.:)

ENCIK TIKUS said...

aku rasa takyah lah letak blog aku dalam bloglist kau memandangkan kau selalu stalk aku. kahkahkah

ENCIK TIKUS said...

hahahahaha. kbai

Elyana Ahmad ツ said...

aku pun.memang geram btl dengan earfon,asyik rosak.sekarang ada dua earfon sebab br beli handfon dah kena kebas.beli br dpat lg.kau nak 1?hahaha

Kapten Atok said...

aku pakai philips... tahannn

rafiq said...

kau ni kelakar la. ko rasa ko nak pasangan ko kelakar jugak tak? *tetiba

Sarkasiz said...

aik, ape kaitan darah AB dengan sharing?

tak paham aku...

delarocha said...

byk sgt taik telinga kot, tu earphone cepat rosak..hahaha

ada kaitan??

mykhalis said...

tak boleh pakai earphone lama2..sakit telinga..headphone rimas..speaker bising.. hmm.. takde sound aman dunia

suha said...

haha nice (^_^)

cik suha tak suke dgr lagu..suke ketenangan cewaah

jantancapricorn said...

kalau beli yang berharga rm15 mmg lah mudah dijahanamkan oleh si pemakai....belilah yg mahal sikit...kedekut ya.

Abu Huzaifah said...

earphone... hoho... pkai time pkai laptop je... hoho

Scya Lollita said...

cik scya tak tahu cik scya darah ape HAHA

hmm cik scya pakai earphone hp je hikhik

Starcapricorn said...

datang lagi kerana nama yang baru.leceh.

vampire's lovex said...

bact. :: iphone mhal lah !! tak mampu... -..-


Aujinz :: sah kau kedekut wehh..bawak2 la berbelanja untuk diri sendiri..mnja kan diri org kabor hehe


Mawar Berduri :: pehhh kaler pink ?? feminin habes la tu? earfon aku kaler hitam..rock bebeh..rock haha


tia @ Ini Kisah Tia :: best kan pakai earfon kikiki..tia !! npe da x boleh masuk blog tia..waaaaa


Liyana Zahim :: hahah anak xde,jaga earfon mcm anak pon kira ok dah tu hahaha...

kalau rosak nk belikan baru? cisss..:P


monologtinism :: darah O,memang suka share,sesuai jadi wakil rakyat hahaha..

ala,aku tido x bersepah okay,xde nye belit2 aihhh..*tipu hahaha


auny aizie :: pehhh nasib baik ada geng...ingt kan aku je yg kena sumpahan tu..tp aku rasa sumpahan tu dah habes da..hahaha...

lepas ni aku bajet nk beli speaker plak..biar gegar jantung..pehhh


Akulah Pak Lan :: henfon kan ada,mesej la kalau jadi gempa..:P


Nasriq :: hari2 dah korek telinga kot..lpas mndi.. hahaha

JIJI YU :: kau belanja ye jiji..dah lama x rasa org belanja hahaha


Fyqa :: seronok wooo !! rasa nak gelek2..hhihi


CassiaSiamea :: tak suka share depan2 haaaa..barang,blog ni kan maya..xpe..hahaha..*menjawab kan..kikiki


fadh leyanie :: sony memang power !! aku kalau pakai depan mak aku,kalau x kena gunting,mybe aku kena campak keluar rumah hahaha


ENCIK TIKUS :: kuang hasam gila budak ni !!! dah la malas hapdet,penat je aku gi stalk..giler


Elyana Ahmad ツ :: org cakap,rezki jangan ditolak..nak !! pos sini meh hahaha


Kapten Atok :: philips la sebenar nye earfon aku ni..aku ingt kan earfon aku ni sony wuuu wuuu


rafiq :: kelakar kan? kikiki. dua2 kelakar,sape nk gelak hahaha


Sarkasiz :: karakter pemilik darah kan berbeza2...haaa,ada la kaitan nye,ce ko baca balik entry aku hahhaa :P


delarocha :: hahaha x de kaitan !!!


mykhalis :: headphone memang merimaskan...kena la ada sound,baru boleh bercinta..ehhhh


suha :: memang jiwa yang tenang la cik suha ni..nak nombor !!! *tetiba haha


jantancapricorn :: dah beli yg mahal da... nnti nk paw ko plak..haha


Abu Huzaifah :: pakai masa main lptop je? pastu x pasang lagu pape kan..haha


Scya Lollita :: jom pegi cek darah hehehe...

Starcapricorn :: asal aku tak boleh nak komen kat entry kau yg baru ni ehhh....

Jerry Ghazali said...

untungnya darah AB, macam bapak aku.

NuSaNa NoSa 91 said...

kita ni hmpir sama la vampire.. earphone mmg xthn.. sama ada rosak atau hilang.. sedihhh!! T_T

Jane Doe said...

Aku pun darah AB..Tp gayanyer mcm darah O...penderma sekunder.. Sume aku nak share2 ngn org.. Kalau boleh bf pun aku nak bagi share..sib baik takde bf..

Aku balik keje kalau terpaksa nek kenderaan awam tu aku akan pakai earphone dgr lagu kuat2..kdg2 rasa nak bagi dorg dgr koleksi pirate aku tu..tp mau ke dorg dgr pilihan lagu2 karut aku tuh... (cth2 lagu kat nota kaki blog aku..)

Tp aku rasakan persamaan Hantu Berdara AB ni mmg takde kimia ngn earphone la.. Aku asal pakai je selang 5 minit kene betulkan.. Asik nk terkeluaq dr lobang telinga.. Ke mmg sume org pun mcm tu?

peep said...

pasang loudspeaker je.. setel..hehe :P

muhamad hanif said...

aku rasa kau kena guna public phone lah !



HAHAHAHAHAHHAH

Fiq Vertigo said...

ear wax byk sgt lettuw...

apik pehe said...

aihhhh..cuba try cek telinga tu..maybe ader terlekat magnet kot

syarifahsidrus said...

wah..ganas la ni?huuu

Raji and Yeen said...

beli headphone tak sng rosak sgt ;D
yg bunyi kalahkn theather punya tu
hohoho

Addin said...

haha kita sama darah AB !:)

Addin pun suka dengar earphone. even tengah jalan gi class pun dok dgr lagu. tapi tu la ,

macam kena bala earphone je, mesti cepat rosak.

haila.

мʋтɛ ƨтσяʏтɛℓℓɛя ♥ said...

serius, walaupun aku darah O aku tak suka sharing lagu. potong stim ok! haha.


earphone pun tak tahan lama dengan aku. handphone pun. sebab tu lah aku xguna handphone sekarang T.T