Saturday, July 16, 2011

Album gambar

Assalamualaikum.

budak,pipi tak boleh tembam lagi?? eiii..



Pelakon :: Mastura (5 tahun)...Abg Long beliau (19 tahun)

Prop :: Album

Lokasi :: Ruang tamu



Srappp...srapppp *bunyi Mastura selak album gambar family nya.

Srappppp...srapp......

Srappp....srapppp...

*senyap.....

along !! nape mas takde dalam gambar ni. sambil jari telunjuk beliau menunjuk nunjuk gambar dalam album tu.

mana ??? bak sini nak tengok... jawab si abang pemalas. nak bangun dari sofa malas nye pun.

terkedek kedek si Mastura bawak album gambar yang besar gabak tu..

ni..nape mas takde dalam gambar ni ?? nape abang long ada ? tanya,muka nak sedih je. pesen budak budak cepat sentap.. 

si abang tengok gambar yang di kecoh kan dek adik bongsu nye.

gambar mereka sekeluarga bercuti di Pangkor semasa si abang long berumur 6 tahun.

ohhhhhh...masa ni kau takde sebab mak tak ambik kau lagi. kau kat planet lain.

Menitik air mata Mastura. 







59 comments:

Miscellaneous Smiles said...

kjam punya abangg..huiss

alif ismail said...

haha...mau tak kecik hati si adik..haha!!

H.J said...

kesian mas

aqmalazmi said...

ee kajam..hee

Bella Bell said...

hahhaha.. abang yang jujur sebenarnya.. :D



^^

JIJI YU said...

abang tu mm gbagus le..terbaek lorhh

Abu Huzaifah said...

haha... smpai hati ckp mcm tu.. ambik kat planet lain...hahaha... budak2 cpt percya tau...

Amalina said...

haha!bagus!2

ArulchelseA said...

wahh cumilnyee..

muhamad hanif said...

AHAHAHAHAH,


mcm pena aku guna je dialog ni dlm perbualan seharian..



lallalalalaa..

Syuxer said...

hahahaha nakal kejam abang dia..cakap ngan dia camtuh,mulalah dia ingat mak dia x sayangkan dia hehehe..issk iskk..

auny aizie said...

kirim slm abang ngko

Cikli said...

ok la tu daripada beli kat tesco.

Dale said...

sadis. sungguh sadis.

Sab Buenoo said...

kah3. meh aku teka. budak tu ko eh esah? :D

CassiaSiamea said...

kenapa mastura x tanya kenapa dia xde dlm gambar kawen mak abah dia...

Tukang Karut said...

kecik2 lagi dah kena kencing...

monologtinism said...

hahahaha

menitis air mata mastura~

sadis yang tak berapa nak sadis sangat lah kan

Cangkul Emas said...

kesian mas..



HAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHA
kau dari planet lain!!!!

kotak bulat said...

hahaha...kalau tak phm gurauan abg, mesti ingat betul2 mak tak amik lagi time tu.. :P

Abang Stalker said...

hahah..

kata le..awk masih cecair~

wawawaaa ;))

muz said...

bijak jawapan ko abg long...hahahaha

Miz Novexx said...

sopan jawapan abang dia tu..... hahah (^_^)V

cik bulan said...

elok dari kwn kami punya jawapan..dia bagitaw mak dia jmpak dia kat ladang lembu...hahaha

syarifahsidrus said...

memang kejam la..hahha

Aujinz said...

Hahahahhaha..

kesiannnnn...

Akulah Pak Lan said...

Tinggi jugak imaginasi abg dia no..haha

delarocha said...

jawapan abg lon tak tercapai dek akal mastura :-)

pandangkedepan said...

ahaha....siot je...nasib baik dia x tanya abg dlu dari planet mana...:P

belog|amiyo said...

sengal punya abang long...

Siti Mashitah Saidin said...

hahaha.. kat planet lain.. oke. hahahaha!

lelaki selalu bg jawapan pesen tuh..

Fyqa said...

kahkah

ksian mas

halahaiii

Marcella said...

hahaha..planet lain??sengal sungguh..bagila jawapan yang berhemah dan membina emosi sikit..ayo..=)

akoo said...

hahaha ksian si adekk..
sdehh die..

em, VL.
akoo ade tag ko dlm satu contest.
=)

http://sometimeshepisometimessad.blogspot.com/2011/07/pencarian-url-plg-unik.html

fyna said...

hehehehe..
tak boleh bla abang dia explain.
;p

siti kektus said...

haha. macam2 la. budak kecik kan cepat tacing. :p

Qaseh dalia adelia said...

haha sian adik ye .. jawapan pendek abg long ..mls nak trgkan leteww

Liyana Zahim said...

Mastura akan membesar dgn konpius tnpa henti2 berfikir, apekah UFO mmg wujud? Kahkahakhakhak~

Mawar Berduri said...

karang aku nak kelentong anak aku gitu la.

APAN said...

haha...tah adik tu paham ke tak la sindiran si abg tu.haha...

i am S!L4H.. said...

hahahaha. kesian gile.

sobri yaacob said...

kejam dan kesian...ha..ha. :)

Bigdaddyz said...

abang dia ni bukan org tapi mahluk asing...hehe

ABU said...

alooo kasihan..hahahaha

nub said...

niaqlah aku menangis sekali..nak tackle mastura leh?

ghost writer said...

jauh perjalanan tuh diambil dari planet lain..nak datang pun kena guna kelajuan cahaya...haha

alif haris said...

hahahaha adek die alien .. :D

Afikah Aziz said...

hahaha kesian si adik..abg nye laaa sampai ht jwb cenggitu :p

iPai said...

mak ai .. nak gelak pon serba salah .. tp memang lawak .. hehehe

mykhalis said...

kenapa la along tak nak jelas kan je..wahaha

**::CIKNUURUL::** said...

jaat giler ckp kt adik gitu,.adeii,.hahahaha,.siannye la mas,.hehe,.sabo ye dik,.jap lg ibu amik kt planet tu,.hehe

Sarkasiz said...

hahahahaha...lawak.
mastura orang planet nameck agaknya.

blog-tips-kurus said...

budak kecik selalu diperkotak-katikkan. kecian si kenit ni..

nurniyusoff said...

aku salu wat kat adik aku ...
wahahahaha

Abang Stalker said...

x bole blah vampire putih..wahahaha ;))


-terasa geli tiak plk.putih le sgt..vampire pencinta setia lg best.hahha ;D

intan.maisarah said...

abang tu..
sempoi
ada ciri ciri bapa mithali

bungaitucantik said...

alah..kcianyer..ape la abg dye tuh..

deeya said...

mastura jangan nanes sayang .. kakak ipar ade nie . meh sini ngan kakak meh .. keh3 !!

Zulfikar Hazri said...

hahahahahhahah, Mastura nangis bukan sebab dia takde..

tapi dia sedar yang dia hanya anak pungut... :(