Sunday, July 10, 2011

Abang




sayang,abang nak tidur kejap lah.. mengantuk.. nanti sayang dah siap masak,kejut ye...nite heheee 

laung si suami kepada isteri nya yang sedang memasak di dapur sambil berjalan menuju ke ruang tamu. nak tidur atas sofa. empuk sikit.

ohh okay bang... jawab si isteri yang sibuk memasak ayam masak merah. juadah lunch untuk hari ni.

di ruang tamu,kelihatan anak sulung mereka,Nina sedang memasak. main masak-masak sebenar nya. 

budak 4 tahun,memang tak reti nak duduk diam. baru setengah jam letak di ruang tamu,dah terkedek-kedek masuk dapur,nak makan. lapar. ibu nye memang masak lambat,pukul 1 baru nak masak. 

ibu..ibu.... panggil Nina..

ye nina...lapar ye..kejut kan abah boleh ?? ibu dah siap masak ni. 

ok hehehe.. terkedek-kedek si Nina ke ruang tamu yang tak berapa nak jauh dari dapur,nak kejutkan abah nye..

belom sampai ke sofa tempat abah nye beradu,...abang,bangun... abang,ibu panggil. jom makan.. kejut Nina sambil menempek-nempek kan tangan nye ke muka si abah

si bapa dan ibu ... errr err..



**kesian budak-budak yang kecelaruan dengan panggilan mak ayah dia** :P

46 comments:

H.J said...

lepas tu ayah dia bngun ke tak?haha

muz said...

pasai tu jangan tunjuk perangai gedik depan anak kecil...hehe

RepublicAku said...

selamat pagi buta ....sekarang jam 7pagi...keh3

fairuz said...

haha naasib tak panggil mende lain. kui3. dah macam abang dia plak.

Miscellaneous Smiles said...

abg abg..~~eh abah

kurang kasih syag tu namanya

Cikli said...

terkeliru

ASaDa RyutaRo said...

kemain lagi kan.. hahahaha..

monologtinism said...

hahahah
kena panggil
abahnye dan emaknye lah kalau macam tu.
haha

vampire's lovex said...

H.J :: bangun la,terkejut dengar suara budak2 panggil dia abang..ahahah

muz :: depan2 x boleh,tp belakang2 boley !! haha

RepublicAku :: hehe selamat pagi !!


fairuz :: hihi abang mu abang ku jua hahaha


Miscellaneous Smiles :: keliru lahhh,bukan kurang aksih sayang..kau ni !!! eii hahaha


Cikli :: kecelaruan minda...


ASaDa RyutaRo :: hahaha kemain nye pun..


monologtinism :: kena panggil cmtu la gamak nye,baru x kompius haha

Marcella said...

haha..baca ni terigat citer mak aku.abg aku masa kecik2 pun cm ni.kategori sengal.tu pasal mak aku panggil abah aku "abah" bukan "abang".sebab kesengalan abg aku panggil abah aku "abang".kanak2 kurang bijak,gini la ghopenya(mengutuk abg sndiri)..hahaha..

Nasriq said...

hoho... dulu aku panggil nenekl aku "mak" pasal semua orang panggil mak...

belog|amiyo said...

kesian Nina. kan dah keliru bila dapat mak bapak romantik. haha. takpe Nina. nanti cepat dapat adik. :P

Isteri Encek Bard said...

kesian.. anak-anak kecil sangat jujur

ghost writer said...

esok-esok anak dia akan panggil sayang lak kat abah dia...canteek!

Abang Stalker said...

klu da kwin nti sblm g ofis cium mulut isteri dlu.rs2 ank ikut x?hahaha

syahira ariff said...

hahahaha
inesen!
comel jer tau budak ni
abang,,abangg...bgn..mak pnggil
=p

syahira ariff said...

eh duk egypt ker?
area mna

muhamad hanif said...

cehceh..



kau yg tengah elaruan kankankan?



AHHAHAHA

sobri yaacob said...

ha..ha..mcm2 ragam ;0

hanaahmad said...

hahaa...ini pernah terjadi ok dekat anak sedara aku! keliru betul! ekkekee

mykhalis said...

wahaha.. memang terkebil2..kalaula panggil baby ke..anje ke..darling ke...lagi haru

1,000,000 Juta Pageview yang pertama..hoooreyy

Pendedahan Fakta: Cincin 24.4 juta di jari isteri pemimpin kita?siapa dia?

Gambar baru koleksi gadis Pin-up majalah mangga

Kapten Atok said...

hak hak hak

kena jawab, "baiklah dinda.. eh anakku"

apik pehe said...

hahaha..sebab tu la kalo duk dengan anak2..panggil guna abah atau mak..hehhe..jangan manje2

rafiq said...

abang..abang.. nak asikrim,,hahaha kalau tok mak dia mau dia panggil bapak pulak..haha

Hadablogspotlive said...

hhahaha..ada ka macam tu?

Pyka Rahmat said...

kecelaruan gender. hahaha

ParkAir said...

tak sabonyo nak dapat anak, weeee!

Aujinz said...

hamboi hamboiii hamboii hamboiii.. hahahhaha...

Far8 budak baik said...

hahahah kesian budak tuu..
budak tu mcm sengal je..
hahahaha =p

missSenget said...

terasa muda semula ayah die kan..

hahaha...

syAzAnA said...

perghhh. haha. terkedu mereka. comel sungguh wei!

Mak aku kan...

Bigdaddyz said...

biasa terjadi tu...hehe

Siti Mashitah Saidin said...

budak2 slalu tiru apa yang kita panggil... kalau kita paggil syg kat suami, nati dia pon paggil syg kat abah dia... comel!!

aaah! bila nak kawen nih? :P

Abu Huzaifah said...

hoho... anaknya pnggil abah die abang... terikut ckp maknya lah tu...huhu

Akulah Pak Lan said...

bertuah punya anak

nub said...

kehkeh. anakharunn betoii

Sarkasiz said...

suara budak ni musti lagi kiut dari bini die..compem terus terloncat!

APAN said...

ni skandal ngan anak sendiri ke pe ni?haha...

kecelaruan la tu.asek dengar mak die je menjerit panggilan cam tu.haha...

alif haris said...

hahahah .. terpengaruh la tu .. :D

Luqeem™ said...

hahaha..ank first mmg cmtu

farahnabila said...

aku ingat nak panggil suami aku nanti anje.


lain sikit. kalau anak aku ikut jugak. tatau lah nak cakap ape.


haha.

farahnabila said...
This comment has been removed by the author.
Addin said...

haha selalu kan jadi macam tu , mesti budak budak terikut punya.

akoo said...

hahaha hadoii~~
budak2 mmg sng terikut2 an ngn prsekitaran dorg..
huhu sabo je laa..

emm. btw, yg VL komen kat blog akoo tu, cakap xjumpe upin ipin??
xjumpe camane tu?xpaham laa..

~Kisah Hati~ said...

hahahaha... abang ooo abang... adoii... mak die nak pgl mende lak klo anak dah pgl camtu... keh3

Zulfikar Hazri said...

aku nak bini aku panggil aku baby...


"baby..baby..bangun baby..."


Justin bieber tentu bahagia...

UuUUuuuUUuu~~~~