Thursday, June 9, 2011

takziah tu me.


semalam ikan laga aku tamat riwayat.
aku sedar dia dah takde time nak bagi makan,tengok tengok dia dah kaku lagi terpaku dalam air.
busuk dia jangan cakap la,busuk ! busuk !
walaupon aku dah jaga dia 4 bulan,tapi nak kata sedih takde la sangat. hoo. 4 bulan ngadap ikan, lama tak lama jugak la woo untuk manusia macam aku nak bela sekecik kecik binatang tu.
salam takziah untuk diri aku sendiri sebab kehilangan sally si ikan laga. =..=
pagi tadi sebelom pegi exam oral biochemistry yang cegamp,aku baling mayat sally kat tempat pembuangan sampah. takde masa nak kapan,mandi wajib bagai. baling sudaaa
aku syak dia mati sebab keracunan makanan macam tuan dia haha.
gambar arwah sally.


lepas ni aku ingat nak bela rabbit kerdil (dwarf) plak.. takpon rabbit lion head ke.
so,ada sapa sapa nak beli kan? huawawa


rabbit lion head (arnab kepala singa haha) comel,tapi sapa nak pegang,geli aku..





p/s :: 
setiap yang hidup pasti mati.
setiap yg datang pasti pergi.
setiap bla..bla..bla.. kbai

22 comments:

Elyana Ahmad ツ said...

hehe.lepas nei pelihara dolphin plak wak.comel.hehe

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

salam takziah la ye yerk.... dah memang ajal beliau... hehehe :)

Tan Tin Ton said...

aku bersimpati dngn ko .hehe:)

Jo Qusary said...

kang sape nak bagi rabbit tu makan pulak?

JIJI YU said...

ko bela la lembu weyh..lapor2 leh makan

Pijahh' de-Arr said...

kenapa tak goreng jek..

hehe~

solomolo said...

mesti cedey kan ???
nanti belalah binatang peliharaan lain...

gedek! said...

Dari Allah kita datang...

Kepada Allah kita kembali....

blog-tips-kurus said...

sabarlah nak..
(same je kisah kita ni!) :(

Aimi dan Pakcik Hashim said...

aku pun rasa nak rabbit sekor

Siti Mashitah Saidin said...

aku nak bela.. tp aku takot binatang tuh mati kebuluran... aku kan amalakan sistem diet.. hahahaha

nub said...

kepala naga xpa jangan besar kepala.. eeheh.

eheheh.


wuah bekurun aku x memblog. hang pa cita ?

мʋтɛ ƨтσяʏтɛℓℓɛя ♥ said...

jangan bela rabbit woi. agak kejam kalau dia pun ikut kojol macam sally. haha.

hamzah ian said...

mak aku terbuang ikan dalam jamban.. =(

Azroy Kassim said...

Baa~ CAK!!

Patut la layout blog dh x seram. Ada kematian.

Ape yg gelinye dgn rabbit? Comel ape..

fadh leyanie said...

nak buat camna..da sampai ajal..tiada apa yang kekal di dunia sementara ini..bnyakkan bersabar..(aik mcam org mati pulak)

RedVixen said...

ikan kat blog ko ni pun aku yang bagi makan hari2 tau! tu yg hidup sampai skang. keskeskes :D

vampire's lovex said...

Elyana Ahmad ツ :: haha nak letak dolphin dalam baldi hihi


Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine :: hehe sobs sobs.. yg dah pergi biar kan ia pergi..haha


Tan Tin Ton :: bersimpati je x gune..bak rebit kepala singa satu. haha


Jo Qusary :: kau la,tolong jaga kan. aku bz..haha


JIJI YU :: besor sangat le lembu haaaa. nk tempah knduri kawen lettew. haha


Pijahh' de-Arr :: ada pulak kan ikan laga goreng haha

solomolo :: nak bela ikan jwas plak.. biar gerun,so sejajar dengan vampire haha


gedek! :: sobs sobs sobs.ye,betul tu uncle

vampire's lovex said...

blog-tips-kurus :: same ke?? *pelok..pelok hehe


Aimi dan Pakcik Hashim :: sekor je?? bela sekandang la baru masyukkk


Siti Mashitah Saidin :: haha melampau ni,sampai binatang pon kena diet. haha


nub :: hang la,bz kemain..jadi ceo syarikat mana dah oii. haha..


мʋтɛ ƨтσяʏтɛℓℓɛя ♥ :: wahhaaa,mana ada terkojol,memang dah masa nye dia mamp..kikiki


hamzah ian :: mak kau memang power !! haha


Azroy Kassim :: apa yg seram nye sblom ni haha.. geli la rebit tu sebab bulu dia lembut sangat..


fadh leyanie :: hehe tu la pasal,ayat cm org mati lak..


RedVixen :: yela,bela ikan eletronik lagi senang kan. haha. makasih la cik mumumusang,bg ikan aii makan.susah je..hikhik

Republic Aku said...

goreng makan dengan kentang goreng campurkan dgn mayo sikit...pehhh

ghost writer said...

manusia mati lagi busuk kan VL...

susah kalau kita mengambil tempat tuhan untuk memberi rezeki kepada makhluknya.

Pijahh' de-Arr said...

rpublic..nak tmbah nii..LAYAN~~..heheee

len kali cuba try tengok..,gorng kena garing tau..hahaa~