Monday, June 20, 2011

senyum okay !

Assalamualaikum. w.b.t

Rentetan dari ke-sengketan aku,aku pon gerak ke ATM berhampiran nak cek duit dalam akaun kengkonon kot-kot ada saki baki kan. *bapak ah keling ayat aku,konon ada,kot kot ada lagi..ahh lantak..

Baki kucing kau,aku dah keluar kan semua kot apa yang ada dalam akaun aku tu. Duit dollar,ringgit malaysia,rupiah semua aku keluar kan. Bajet kan aku..kahkah

Ye,memang pelahap. Tak reti beringat. Aku rasa aku kena kawen awal nih. *tetiba..kahkahkah lagi..

Dengan perasaan nak ciom menyepak semua pakwe arab yang kacak-tapi-takda-makna nya ,tetiba ada budak meluru ke arah aku dan kawan-kawan.

Budak nak mintak sedekah.

Aku pon sengkek wehh,kang jangan tanya kenapa aku join kau mengemis. hoho. aku cakap dalam hati je la. monolog dalaman orang sastera kabor.

Kang cakap kuat-kuat,budak tu betol betol angkut aku jadi pengemis tak pasal je oii.. mak aku hantar aku ke sini suruh belajar. 

Aku lempar kan senyuman je kat budak tu. senyum itu kan sedekah? kekekeke




38 comments:

SYARIFF HAIKAL said...

P JJ BUKIT RAJA KELANG..KO MNTK JE BPE KO NK...AK ADA SHARE KT CTU..P JE K)

bact. said...

gua pon ingt lepas neh tanak dah keluar jenjalan bawak duit..

beli apa ke makan ke
gua senyum je

setel?

Akulah Pak Lan said...

lepas ni aku pun nak sedekah dengan senyuman...LOL..hahaha

vampire's lovex said...

SYARIFF HAIKAL :: arghhh nipu je ko ni...pang kang...hahaha..


bact. :: haha setel..xde hal.. tapi nnti kalau gi kedai makan xde duit nak bayar jangan nangis aaa kena keja kat kedai tu..hahaha





Akulah Pak Lan :: hahaha LOL .. jimat kot..kekekeke

ni untk masa2 kecemasan je la oiii..

Cikli said...

senyum sememangnya sedekah yang baik. namun senyum sambil hulur duit lagi baik.

arryani said...

kalo nk ngemis jugak..sila pakai topeng otomen ke...spideman ke..jd org tk knal..eekekeke

belog amiyo said...

bagus2. dah takde duit nak buat macam mane kan? senyum je la. hanya Allah yang taw mase tu kite pon takde duit. bukan taknak kasi. hehe.

takpe pokai dunia. jangan pokai akhirat!

Nasriq said...

meh no akaun bank... nak sedekah gak ni... tapi tak ada la nak sedekah senyuman jea... errrr... seposen cukup tak?

Acik said...

:)
:)
:)
Sedekah banyak2 tu amalan mulia! :)

blog-tips-kurus said...

tangan yang memberi lebih baik... :-)

ParkAir said...

Pastikan gigi ko xde sambal terselit time nak senyum.

akoo said...

hehe da xmampu nak sdekah duit,
senyum pon jadilaa kan?
better than nothing..haha =)

Fyqa said...

kah kah kah

beringat weh. need to saving.

jgn mngemis lak. kudrat ckop kan. hikk

;)

ghost writer said...

rasa kesian lak kat kau ecah...

muz said...

ko nak pinjam berapa gtau, :)

JIJI YU said...

ahaha..aku selalu sedekah penyepak je kat bebudak tu

Raji and Yeen said...

hahaha ak senyum jer baca entry kau..
niat ak nak sedekah lol =.="

rara pinkmafia said...

zaman sekarang pemintak sedekah pon kaye ooo

adrinaqamarina said...

haha kat sini mulut jaga woi. kang tak pepasal jadi betul kang.


kawan kte penah kena, dye cakap, hey aku sanggup la pusing ma'arad ni bawa baju nak cari rumah.


sekali memamng kena sungguh~


T___T

Heidi Shafiq said...

kak.. nak singgit..

Shamsuddin Amin said...

ak pun nak join senyum la...
sedekah tuk budak tu skali...^^

Miscellaneous Smiles said...

=) <=====nah ak senyum jugak..~

Amiey White said...

senyum senyum senyum :)

RedVixen said...

waahh... kenyang budak tu dengan senyum ko ye... kah3... nak buat gak la pasni :P

Khairul Antasha said...

senyum baca entry ni..nak tolong bagi duit xdpt plak..jauh kan..hehehhehe...

senyummmmmmmmm

Shawn Razaleigh said...

hahahha

susah nak minta belanja ni.heee


follow. follow gua jugak kay :)

delarocha said...

puasa lagi :-)

akoo said...

kawan laki laa =p

(reply ur komen kat blog akoo)

Yuyu Musa said...

hahahah...klo senyum lg ikhlas dari bg duit,better senyum...

hihihihi...=)

Roza Ami Nanomiya said...

apa kata ko buat lawak bodoh kat jalan sambil letak topi untuk org letak duit

ini aku? said...

kalo aku on senyum juga.. nak hulur takde kan..

vampire's lovex said...

Cikli :: hehhe,lain kali sy hulur la duit.. kekeke..bila dah berduit.


arryani :: bagus jugak idea tu...aaa xnak la,mintak jauh..hehe


belog amiyo :: yes !! paham pon..hehe..yep2 biar pokai dunia jangan pokai akhirat...


Nasriq :: wahhh! baik nye hang...bank in banyak2 tau!! jangan la sekupang je,..*demand hahaha


Acik :: :) *balas senyuman...


blog-tips-kurus :: bibir yang memberi senyuman juga baik ...heheh


ParkAir :: dah gosok gigi tadi,xde sambal dah rasa nye hahaha


akoo :: jadi la kan..senyum lagi ok kot dpda tetiba tampar budak tu kekekke


Fyqa :: hehhe ye,ye beringat dah aku pasni..tobat woooo

hahaha nauzubillah..xnak la sampai mngemis..



ghost writer :: kesian kan?? huaaaa....


muz :: aicehhhh,nak 1k cukup la..banyak2 wtpe...ehehhe


JIJI YU :: mak !! garang nye kau...main penyepak plak...


Raji and Yeen :: alhamdulillah,akhir nya kau senyum kat aku..*tetiba haha


rara pinkmafia :: itu la pasal..ada jadi jutawan kot peminta sedekah nih


adrinaqamarina :: aaaaaaaaaaaaa !! xnak la...tersebut je..nauzubillah,,,

tobat dah,jaga cakap...

takut !!

vampire's lovex said...

Heidi Shafiq :: nak 50sen..singgit takde dik...


Shamsuddin Amin :: meh la join,,senyum berjemaah meh hahaha


Miscellaneous Smiles :: ouchhh...terpikat nokss tengok kau senyum ahaha


Amiey White :: so sweet !! *tetiba hehe


RedVixen :: aaaaaaaaa !! perli...aku memang sengkek kot,xleh nak bagi uwang.... jangan tiru aksi ini di rumah haha


Khairul Antasha :: hehehe senyum sikit2 sudah..kang senyum sorang2,kena cop lain plak haha


Shawn Razaleigh :: haha ko la belanja aku wehhh oiii...

thanx :)


delarocha :: :) puasa sampai bulan ramadhan la jawab nye kan...


akoo :: kekekeke..laju2 aku pegi usha hahaha


Yuyu Musa :: memang ikhlas habes kot,senyum tu... hehehe

better kan?? kikikiki

Roza Ami Nanomiya :: taknak !! ingat aku badut ke....hahaha cisss idea tah pape..dada rata! haha



ini aku? :: hehe senyum la cepat..nak amik gambar nih..kekeke

Miscellaneous Smiles said...

senyman berbisa tuu..~
awww~

Mawar Berduri said...

kehkehkeh... sedekah..sedekah.. meh aku pun nak sedekah nie.. emoticon mawar.. @>~~

Siti Mashitah Saidin said...

aku terlepas entry nih.. haha... betei2... sekrang aku nak bagi sedekah kat ko...

:) hahaha...

Liyana Zahim said...

Ko jgn lyn weh dak2 mtk sdekah ni.. Dlu aku pnh nmpk dua budak ni bukan maen sakan bgelak dpn kepci.. Siap kaco2 awek lg.. Pehhh.. Kecik2 da gatei.. Tbe time aku tgh melantak kepci tu due eko budak sebentar td dgn muke taley blah mtk sedekah.. Mcm lahabau.. Aku ase nk sekeh je.. Aku ckp.. Adik, ko g balek blajo bace buku teks bukan mntk duit.. Kang akak repot polis mau? Hahahahahaahahhahaha~

мʋтɛ ƨтσяʏтɛℓℓɛя ♥ said...

aku perasan lah, kebelakangan selalu kau cakap nak kawen. haha. petanda weh, bila lagi? huahaha.