Sunday, June 19, 2011

sengkek

assalamualaikum.




best nya duit melimpah ruah macam gambar atas ni..tapi aku dah sengkek !! pokai tahu tak pokai tu hape.

bulan ni aku rasa duit aku mengalir laju sangat,macam banjir kilat dia punya laju.

dia punya pokai,rasa nak gadai buku-buku teks aku.. padahal malas nak baca buku..huehue

baru bawak keluar RM500,tak sampai dua minggu dah habes.. 

ye,maybe bagi kengkorang rm500 tu sekali keluar dah habes,nak heran apa sangat. tapi,bagi student macam aku ni,agak melampau kalau tak sampai 2 minggu dah sengkek.

selalu kalau aku cakap aku sengkek,at least ada la rm100 paling koman dalam tangan..tapi,bulan nih memang nak cecah rm10 pon susah lepas korek sana korek sini..

haihh,nak beli tpup mesej pakwe pon tak boleh ! 

bila aku cakap nak mesej pakwe pon tak boleh makna nya,mesej mak ayah aku pon sama la tak boleh nye. aku utamakan mak ayah dulu baru mesej pakwe. *gadis mitahli kan aku..bangga

sebab sengkek bulan ni lain macam sangat,aku terpaksa mesej adik aku dekat facebook..

time ni la baru terasa facebook tu berguna..elehh berguna 0.005% je kot.. 

mirul,nak duit..orang dah sengkek gila nih...huuhuu..*serius.. 

wajib ada perkataan serius ye,sebab nanti dia ingat aku main-main,pastu dia takmau layan aku..pesen adik bajet matang.. menchikkk.

agak tak malu di situ ye,nak mintak duit kat orang..haha  sesedap dia je kan reply macam tu...

tengok la bila dia sengkek nanti,memang aku tak tolong aaaa...*dendam ni dendam... 

kbai..esok dengan lusa aku exam physio,wish me luck bebeh !!

40 comments:

Bella Bell said...

ewwww.. buat apa sampai rm500 habis dalam 2 minggu? hehehhe!!~

ok good luck utk exam dear ^^

Amiey White said...

hahahahaha nanti jimat2 k

btw good luck sayang

Cikli said...

500rm macam 500yen saja

bact. said...

jimat la sket..
boros sngt neh
hahhaha

FariehanIbrahim [LBC] said...

mmg xmalu r mtk duit kt adik. kahkah *larikkk

all da best exam bebeh! :D

HEROICzero said...

same here ! aku nak kena bayar duit denda lagi ! HAHAHA.

cilakek.


kering da ni. T_____________T

blog-tips-kurus said...

All the Best to ms Vampire. haha!!

Roza Ami Nanomiya said...

kami yg bekerja ni x pakai RM500 dua minggu kecuali aktiif enjoy

Nasriq said...

ni makan besi ke apa 2 minggu ni? sampai 500 habis cam tu jea...

Robot | Sakti said...

hehehe..

semoga berjaya mengepow si adik.

hihihi

Akulah Pak Lan said...

sebab ni bebudak tak leh nak pegang duit byk2

adrinaqamarina said...

kte penah rasa macam tu dulu~


nanar cari duit. haha!

khairul akmal azman said...

ni kaki shoping ke ni?..
ish3..

ghost writer said...

pakwe kan ader..mintak tolong lar kat dia.pinjam jap jer bukan tak bayar terus kan..hihi

liyana said...

good luck!

Mehmed - said...

simpan emas kat ar-rahnu lah hehee weh vampire luck dalam tangan..

emieysandra said...

leh lak adik rply cmtu, ehehe..pgg duit byk, mmg xhingat dunia la..sedar2 dh abis ^^

Miscellaneous Smiles said...

wooo..joli ap nii..~

Khairul Antasha said...

pecah tabung..hehehe...kesian dia...

Raden said...

aku pon ngah sengkek weh...adeh...nk keje partime kat kilang getah la camni

RedVixen said...

daku pun begitu... huk3.
duweeett.... duweettt... duweett... (zombie versi duit)

Raji and Yeen said...

ap yg kau beli smpai 500 ringgit tu boleh abis dlm masa yg sekejap? gle teruk bm ak lol

Fadzli Amir said...

Memang la ni duit keluar laju....500 pegi shopping kat giant beli barang umah, baru dapat separuh troli...hey....

Siti Mashitah Saidin said...

gud luck ar... balik msia nati ubatkan aku pulak... keh keh keh

ini aku? said...

aku tunggu gaji keja pat time nih.. duit pon teda juga nih.

vampire's lovex said...

Bella Bell :: beli makanan !! sedar2 dah sengkek !! huaaaaaaa...

thanx :)


Amiey White :: yelah,pasni tobat da kot.huehuehue....

thanx yayang


Cikli :: ni kaya betol nih...500rat macam 500yen


bact. :: jangkit kau kot,jadi boros ..hahaha


FariehanIbrahim [LBC] :: halohhh itu la guna nya adik hahaha...

thanx yang :P


HEROICzero :: sep sikit !!! sengkek memang seksa kan? rasa nak paw semua orang hahahaha...


blog-tips-kurus :: thanx !!!


Roza Ami Nanomiya :: meh jadi secretary aku meh...jaga akaun aku hehehe


Nasriq :: makan angin je la ujung bulan ni hooooo.... help!! help !! haha


Robot | Sakti :: rasa mcm dah berjaya je pau dia hahaha

vampire's lovex said...

Akulah Pak Lan :: mana ada budak2 wehhhh...dah 20 okay...20...haha


adrinaqamarina :: serabut gilak ahh takde duit...hahah..pengajaran..pengajaran


khairul akmal azman :: mana ada shoping...beli makanan je kot..huuuu...


ghost writer :: pakwe pon jauh,nak mintak cane..kikiki..eiyyh tak main aaa mintak duit pakwe,x pro tuuu..kekekek *konon


liyana :: thanx !!

Mehmed - :: lepas ni ingat nak beli emas,pastu time sengkek boleh gadai hahaha


emieysandra :: huuu tambah2 org boros kan..pegang duit memang x sempat hujung bulan leeee


Miscellaneous Smiles :: sobs sobs..aku tak tahu !! aku rasa ada saka makan duit aku...huaaaaaaaa


Khairul Antasha :: tabung pon takde wehhhh hahaha...


Raden :: haaa,cari keja untuk aku skali wehhh...keja skali k hehehe


RedVixen :: jom seru....duit...duit...duit...kekeke..bila duit nak melayang ke sini nye ntahhhhh


Raji and Yeen :: sila pegi tusyen bm pasni hahaha... belanja kat makan je kot...aku syak ada saka pau aku arhhhh...


Fadzli Amir :: kan? kalau yg dah ber-family cmne ahhh agak nye kan...huuuu


Siti Mashitah Saidin :: hahaha nak ubat cemne nye,,baru fes year kot..


ini aku? :: wahhh best la ada duit nak masuk...belanja k !! haha

ENCIK TIKUS said...

woi.. aisyah.. bila blog saya nak masuk dalam bloglist awak ? kikiki

Sarkasiz said...

peh,nak duit sampai nak gadai buku teks..ha..teruk2x.

suruhla pakwe ko kasi ko duit..

kata sayang..hheehe

Kisah Hati said...

sengkek jugop bln ni.... uwaaa... T___T

akoo said...

hehe akoo pon slalu sengkek time kat u..
tseksa gle an..mmg laa ..skang ni sume da mahal..rm100 tu kjap je bley abes..huu
sabo je la..utk makan je pon da nak gune byk duet..

oke,pnjg plak bebel hee..
gudluck 4 da exam oke!
*akoo dulu sgt lemah fizik.hahaha
=.=''

Cikgu Fikri said...

HEHEHEHE..
duit mengalir macam air.. :)

delarocha said...

puasa...

RepublicAku said...

tak reti2 nak jadi cangkul....cangkul lah ilefiu tuuu....keh3

Jerry Ghazali said...

adik tak sayang la tu kalau tak bagi pinjam duit. btw, gud luck k!

vampire's lovex said...

ENCIK TIKUS :: kikikiki,,,tunggu awak letak saya dalam bloglist awak dlu..haha cam kucing main saya awak..


Sarkasiz :: haha gadai buku teks ok pe,dah x guna kot hahaha...

x pro laaa,paw pakwe haha


Kisah Hati :: T____T sama2 la sengkek ye..huehuehue


akoo :: hehe thanx 4 da wish... ha'ah skg,memang laju je ngalir duit kan...tgk2 dah ahbes...mesti ada saka amik...hoho...

student,memang boros hahaha

Cikgu Fikri :: cikgu !! nak duit ! hahaha


delarocha :: sedang puasa hehehe


RepublicAku :: hahah nak cangkul cmne nye,jauh kot. hahaha


Jerry Ghazali :: haha adik kedekot memang cmtu,pikir lama kemain nak bagi ke tak... tahnx !

sobri yaacob said...

ha..ha.. kau tbaik..
kalu x nak duit kau abih cpat..ko pg main monopoli..ha..ha..

Mawar Berduri said...

jom.. join aku cari sugar daddy.. wakaka..

Nurulee said...

ngah fasa sengkek gk. ayuhlaa kita sama2 inflasi sipar. xD

мʋтɛ ƨтσяʏтɛℓℓɛя ♥ said...

aku pun sengkek gak. haha.

physio susah tak?