Sunday, June 12, 2011

sayangi baby kecik



"A young teenager gets pregnant and says 'My mom's going to kill me' but what's sadder is the baby inside her is thinking the same thing."

p/s ..ayat atas ni aku dapat kat twitter ada orang tweet.





tengok,jadi rebutan pe baby yang mak ayah dia taknak nih bila hantar ke pusat kebajikan.

so jangan la buang merata rata,buang dari tingkat 8 bagai,aku yang tua ni pon gayat naik tinggi tinggi,inikan pulak baby. 

kesian tahu tak.




jaga sampai besar,jadi comel kiut miut camni,tak ke seronok? haaa.

sayangi bayi anda. untuk pasangan dah berkawen je okay.

jap,orang berkawen memang sayang bayi dia,tapi masalah sekarang,orang yang terlanjur yang tak sayang hasil keterlanjuran dia tu.

semoga kita dilindungi dari semua ni. amin..





nota :: macam biasa,ayat tunggang langgang.sila susun sendiri. kahkah

24 comments:

Gayahspears said...

comel!!! sape boleh bg aku baby sekiut nih.. plz campak kat aku kalo xnak jgn buang2..ok.bai >_<

vampire's lovex said...

gayahspears :: nak baby,pegi kawen la gayah oii.. hahaha. kawen dengan arab,pehhh pehh kompem kiut..mix tuu.pastu kita berbesan okeh... haha

Raji and Yeen said...

sdihnyer..
see how innocense they are T.T

Cik TeN10 said...

betul2.. skrg ni gejala buang bayi dh terlalu byk dh.. paper pn dh xlarat nk tulis berita sal pembuangan bayi dh.. sian bayi2 yg dibuang tu.. bayi tu tak bersalah pn..

amin.. insyaAllah moga kita terlindung dr semua ni :)

Cik TeN10 said...

betul2.. skrg ni gejala buang bayi dh terlalu byk dh.. paper pn dh xlarat nk tulis berita sal pembuangan bayi dh.. sian bayi2 yg dibuang tu.. bayi tu tak bersalah pn..

amin.. insyaAllah moga kita terlindung dr semua ni :)

JIJI YU said...

haha..aku syg pon baby

RedVixen said...

kot diorang ni bongok sangat kot sampai baby dengan anak patung takleh beza. tu yang main baling sesuka hati tu...

Miscellaneous Smiles said...

aku suka bby y comey je..~

Aimi dan Pakcik Hashim said...

pandai main x pandai jaga --> memang kejam punya org. kalau jumpa baik belasah ramai2

fyqa said...

smpai hti dorg buat byi mcm tu.

intan.maisarah said...

keluhan berat..

ada yang dah berkahwin lama
tak dapat anak

Republic Aku said...

aku rasa kau ni mengidamkan baby erk...keh3

Akulah Pak Lan said...

is single..bleh kalau nak masuk line..line clear..

Sarkasiz said...

quote yang terbaik. terkesima aku dengar. taknak buat lagi dah. Eh?

Siti Mashitah Saidin said...

comel.. kecian kan baby skrg.. cmpak merata2... apa la dosa~

delarocha said...

ingat nak sedap jeee...
bile dah terlanjur, buang merata.
apa nak jadi?

tia @ Ini Kisah Tia said...

yang mebuang bayi tu tak sedar ke betapa comelnye baby? grr

Mamachia said...

tak berhati perut...kalu tak nak, bagi kat orang yg memerlukan..

Bigdaddyz said...

ingat senang ke nak buat anak....suka-suka jer buang...mati kena panah petir ....baru mereka rasakan...heeee

oranglidi said...

hm, ksian bayi2 yng kena buang2 tu.. teringat lagu wajah suci by mestica. hehe

SYARIFF HAIKAL said...

GO BABY GO...HEHE

vampire's lovex said...

Raji and Yeen :: kan,dah la tak tahu pape,kena hadap dengan mak bapak cmtu plak,x syg anak. semoga kita dijauhkan. :)


Cik TeN10 :: insyaallah semoga kita terlindung dari bnda2 negatif ni. :)






JIJI YU :: elehhh kau.baby besar ke baby kecik yg ko sayang tu, hahaha


RedVixen :: haha lawak la komen ko wehhh...


Miscellaneous Smiles :: tak baik la weh !! mana boleh plih2. haha


Aimi dan Pakcik Hashim :: tula,pandai main je.. ko jadi ketua la belasah smpai dia insaf..haaa


fyqa :: takde hati tu. huuu semoga org cmtu bertaubat kan. :)

intan.maisarah :: haaaa,itu la pasal kan.. vice versa lak..ujian allah..kita tak tahu


Republic Aku :: eh ehh kau kan,nak kawen dah. haha


Akulah Pak Lan :: hamboii promote nampak..


Sarkasiz :: ko jangan macam macam.aku repot kat menteri pembangunan insan kang.. haaa.. hahaha

Siti Mashitah Saidin :: kesian kan..jaga je la kan,tp tu la,nnti risau pasal malu pulak..adoii.masalah


delarocha :: tak tau la nak jadi apa.haihhh..


tia @ Ini Kisah Tia :: dorang nak kena panggggg sedas baru sedar kot..huuu


Mamachia :: ye betol,ramai kot orang nak baby baby ni..at least bagi peluang kat baby ni hidup. kan..


Bigdaddyz :: tak senang ehh nak buat anak..hehehe.. nk dapat twins lagi susah! kan..


oranglidi :: hamboii ko,tak habes2 nasyed nye..ketua nasyid ke time skolah dulu2..hehe


SYARIFF HAIKAL :: ni pening apa pulak..haha

Abu Huzaifah said...

jahil lah zaman skunk.. bnyk sgt pmbuangan bayi ni... yg terbaru ni lagi kejam... aduhai... manusia2....

мʋтɛ ƨтσяʏтɛℓℓɛя ♥ said...

haih, asal aku dengar je geram. kejam betei. dah seronok wat maksiat nak jadi pembunuh lak T.T