Monday, June 13, 2011

gosok baju? ohmaiii

assalamualaikum.

aku nak keluar ni,ada sapa sapa nak ikot? kalau nak ikot,tolong gosok kan baju aku dulu. haha.

malas betol aku bab bab nak gosok baju nih. sindrom yang aku dapat sejak menginap di asrama.

masa dok asrama,kalau boleh sekali gosok,gosok stok seminggu terus. naseb arr sape yang turn lepas aku kena tunggu lama kahkah.

sapa budak asrama,mesti selalu buat camni. kan? jangan nak tak tak la..aku tahu k.

kang tak gosok baju,selekeh,pastu hilang secret admire,abang angkat,kakak angkat pulak..namo namo.. #perasan

jadi,semakin menginjak ke usia senja ni,aku pon menjinak jinak kan diri ke alam mencari/membeli baju yang tak payah gosok.

semoga laki aku nanti rajin gosok baju sendiri,so takde mintak aku gosok kan. haha.

apa apa pon,aku tabik spring ahh kat sapa sapa yang rajin gosok baju tu. caya lah!

rajin nye jejaka ni. meh duk dengan aku meh. 


22 comments:

bact. said...

gosok baju buka susah pon
yg sshnya gosok time elektrik xda je

Fyzal said...

yg dalam gambar tu terlebih gigih plak.. hadoi.. hahahaha.

Gayahspears said...

perghh.. yunk!!! plz.. pggl dia tlg aku gosok baju aku gak.. seyes, kemalasan melanda >_<


aku tdo dlu ya..penat sgt arini..nitez..muahxx

Miscellaneous Smiles said...

aku la tuu..~

ok THANK YOU..heheee


*ak tak thn pns woo..bnci slika baju

Bigdaddyz said...

hantar dobi jer...heeee

muz said...

bila kali terakhir aku gosok baju ye?

Susaiput said...

awal2 lg ak dh beli baju yg x pyh gosok.problem solved.

Amiey White said...

hahaha bab asrama tu setuju bangat . aku macam tu keh keh keh

vampire's lovex said...

ohh yeah,semua yg komen malas gosok baju jugak! haha sep sikit!

ZWAN SABRI said...

Tringat zaman dok asrama dulu.. mmg betoi pown.. time weekend, time tula gosok abes semua baju.. HAHA

MySuaraBlog: Perhimpunan BERSIH : Bersih Sangat Kah?

Miss canine said...

siyes klaka gamba dlm air tu..ahaha....hidup ke x la iron tu..keke..

Shamsuddin Amin said...

ak pon malas nak gosok...
tapi
klo dah terpakse...
kene la gosok... hahaha

auny aizie said...

weii . aku pun tak suka iron baju !

tambah tambah bila satu rumah 8 org share 1 iron.
and bila nak g memana kena q mcm nak gila lama dia.

so, rembat je mana yg ada .
tibai pakai baju kedut kedut . style bukan ?

s.u.h.a said...

jum buat pertandingan siapa iron baju paling laju. haha

Siti Mashitah Saidin said...

uih gosok baju dlm air? dasyat tuh~

amiyo said...

letrik tengah naik. gosok baju pakai sterika arang balik lah.

vampire's lovex said...

bact. :: susah la! tambah2 baju kemeja.. haha


Fyzal :: haha itu masalah hape ntah

Gayahspears :: ko memang,malas memanjang hahaha.nanti aku suh dia gi umah ko eh..

okay! nyte yunk oiii..penat watpa ntah.


Miscellaneous Smiles :: ni lagi sorang,xmo iron tapi nak kemas. *tgh mengata diri sndiri sebenar nya hahaha...

Bigdaddyz :: ha'ah kan,hntar kat dobi yg ada service gosok baju skali.


muz :: tahun lepas kan last ko iron baju..pastu tak gosok dah..ish ish haha

Susaiput :: susah kot nak jumpa baju yg tak payah gosok..terer betol ko,jumpa baju cmtu..untung..untung

Amiey White :: tahu dah !! budak asrama memang lagu tu. haha




ZWAN SABRI :: haha sama! sep sikit .. sekali gosok,satu almari semua gosk.kan..kahkah


Miss canine :: ntah,orang main dengan jerung ke paedah sikit..ni tak,main gosok2 baju dalam air..haha


Shamsuddin Amin :: haha dah nak keja,kena la gosok kan..kang selekeh,tak best hehe


auny aizie :: haha kedut memang style habes !! ko memang taraf wajib beli baju yang tak payah gosok wehhh haha


s.u.h.a :: haha sah la ko menang kan.. lincah..

Siti Mashitah Saidin :: demo je lebih,ntah2 berkedut jugak haha


amiyo :: itu la,letrik dah naik,siap2 la bakar arang nak iron baju haha

Ash Shikano said...

haha....ak slalu kutip bulu mate aku kalo jtuh..pstu ltak kt rmbut..org ckp nnt cpt pnjg...errrr.....

muz said...

tahun lepas ke last? jap aq maw cek diari tahun lepas ada aq seterika baju tak.... :)

мʋтɛ ƨтσяʏтɛℓℓɛя ♥ said...

aku pernah dok asrama satu tahun. memang agak seksa nak tunggu turn iron kalau kat store. jadi aku pinjam iron dormmate aku, iron kat dorm. senang. haha.

vampire's lovex said...

Ash Shikano :: haha yang itu pon ada jugak...


muz :: hamboii kau,kemain !! sterika bju pon tulis dalam diari tuu..hha


мʋтɛ ƨтσяʏтɛℓℓɛя ♥ :: haaaa,itula pasai..senang nye kalau bawak iron sendiri masa dok asrama kan? hehe

Aujinz said...

aku malas nak gosok, pakai kemeja, sarung sweater kat luar.. koh koh koh..

tapi tak selalu laa.. ♪ dum dum dummm... ♪