Saturday, June 25, 2011

rutin tak semenggah

Assalamulaikum.



hari ni aku terasa alien sikit lepas fikir-fikir balik rutin aku sepanjang musim exam ni.

kemain lagi tunggang langgang hidup aku.

tidur lepas subuh,sini subuh pukul 3.30pagi. jadi,aku tidur pukul 6pagi. 6pagi sini sama dengan 12 tengah hari waktu Malaysia.

memang orang malaysia tidur,sampai bangun pagiesok nye,  aku tak tidur tidur lagi. 

ayat gempak gila ahh,macam aku dok amarika,padahal mesir ja kot. pang sikit... 

beza masa 6jam je okay,anak-anak.. 

tidur lepas subuh,so jangan lah nak expect aku bangun pukul 8pagi . 2jam je tidur? pehhh tak remaja lawehh.

ye,aku bangun tepat tepat zohor masuk,tak pon lajak sikit. 

cakap pon boleh terlajak,inikan pulak tidur,lagi la boleh terlajak..kahkah

oh lupa nak gitau,zohor kat mesir pukul 11.58 pagi gittu.. 

meh kita mengira meh,tidur pukul 6pagi,takkan nak bangun pukul 11:00 plak,5jam je tidor? tak cukup wooo tak cukup..

mau nye pengsan tak cukup tido 8jam.. hoho.

jadi pandai2 la kengkorang kira aku bangun tido pukul berapa. kahkah

aku harap takde sesapa pergi report kat mak ayah aku,rutin hidup aku sekarang nih. hatta ke bakal mak mentua aku pon jangan okay !! jangan !!

sesapa aku dapat tangkap dia repot,aku pang laju laju. mahu? :P

aku nak insaf dah ni.. 

bangun tidur,zohor,on9 kejap,dah boleh bukak puasa ! ohhoi..

memang mintak penendang kalau dok dengan mak aku. 

walaweh,masalah nye tak serumah dengan mak..


kbai,jangan tiru aksi ini di rumah...



p/s :: 
kepada tuan blog ini..kenapa aku takleh nak masuk blog kau ehh,dia cakap,malware detected.
ce kengkorang try,aku je ke takleh masuk ke camne..

51 comments:

Miscellaneous Smiles said...

1st

Miscellaneous Smiles said...
This comment has been removed by the author.
aqmalazmi said...

kan..kalau final exam je mesti jadual kesidupan semua org mcm alian

Miscellaneous Smiles said...

ecah ak tak phmm

tgh tkan kokoletor nihh..#hahaa

Bella Bell said...

hahaha.. memang tak cukup tidur la ea.. kesian kat ko.. sabar ea.. heheheh!!~



^^

KHRYHAMYD said...

haha sedapnye tido....awalnye masuk waktu zohor...kiki..i report mak i perangai u macam nih...haha...#joke

Haha memang malware betol....haha

Siti Mashitah Saidin said...

hahaha.... ko sama ja ngan aku.. kaki tdo...

btw, tuan punya belog tuh, pegi buang malvare cepat2~

Mehmed - said...

aku pun memang asik tak cukup tidur je. knapa ntah..Ahaks!

-weh aku nak repot. Ahaks!

Nasriq said...

hik hik hik... zaman alien aku dah abis dah...

auny aizie said...

aku nak report kang mak pak mentua hang ,


HAHAHAHAHAAA . * lagak penjahat

CassiaSiamea said...

hahaha
biasa ar tu
student..

Liyana Zahim said...

Rilek ar beb! Bru rmaje!!! Haaaaaa nk prnt skrn tjuk kat mak! Hahahahah~

JIJI YU said...

hahhaa..camne mesir sekang..ce citer..

tia @ Ini Kisah Tia said...

yup ! blog tu memang dah diserang malware ..

eh , kat mesir betul2 ke ?

rara pinkmafia said...

wahhhhh cepatnya subuh.kalo kat sini sbuh 3am,leh tidur balik nmpknya.hehe

MIA said...

aku tau kau bangun pukul berapa yang SEBENARNYA esah oii haha

al-jambz said...

itu baru mesir. yang aku ni south pole, siapa nak bela?

Sab Buenoo said...

patutla taim pepagi melesia ko takde mengonline. keh3

♥misz nana♥ said...

aku nak report!!

vampire's lovex said...

Miscellaneous Smiles :: 2nd !!!




aqmalazmi :: semua student jadi alien time exam..hahaha..sma ehh?
sep sikit !! haha


Miscellaneous Smiles :: dahhh,xyah paham,nnti ko paham,ko nak tiru lak..hhaaa




Bella Bell :: kesian je ke wehhh,buat la masak2 sikit...kenyang jugak haha


KHRYHAMYD :: kikiki..org cakap jgn repot,lagi dia nak repot !! cisss..haha

ko pon xleh masuk ehhh..hmmm



Siti Mashitah Saidin :: ehh sama ehh..aku pon sukak tdo bhaaa..haha..

ko pon x leh masuk ?? aku nk klik je trus masuk,tp takut kena virus ohhh...



Mehmed - :: ahaksss,ko x cukup tdo ko buat apa hah..chat ngn awek sebelah umah ar tuu..haha..

aku kata jangan repot lahhh ..arghh




Nasriq :: wawawa..suke nye kau..dah x jadik alien kan..haha



auny aizie :: hahaha cisss,auny !! jangan !! jangan !! *drama sebabak


CassiaSiamea :: biasa ehhh,x biasa kot..hehe


Liyana Zahim :: kan !! baru la remaja,xde la tua..hahaha..

cisss,kakam yang jeles..ini pon nk printscreen haahha


JIJI YU :: mesir dah aman,mcm mula2 ko sampai sini..cewahhhh



tia @ Ini Kisah Tia :: camna nak bgtahu kat owner dia ehhh ??

ha'ah tia,aii kat mesir nih :)



rara pinkmafia :: boleh je nak tdo balik kalau bangun awal laaa...hha




MIA :: woiii !! jangan kantoi kan akuuu...haha



al-jambz :: awek ada,apa guna ...awek la jaga !! hahaha




Sab Buenoo :: kikikiki.. sab pndai lukehhhh


♥misz nana♥ :: jangannnnnnnnnnn !!! hahaha

Jerry Ghazali said...

malware tu mungkin sebab link yang bakal kita masuk tu ada risiko diserang vampire bukannya virus seperti kebiasaannya.

Cikli said...

uhh bumi anbia tu

nurniyusoff said...

nak bagitau mak .. yey~

Amiey White said...

good luck sayang

Akulah Pak Lan said...

isk2...anak sapa la ni...

Syuxer said...

anehnya time kat mesir ye..heheh..cuaca kat sana ok?

saya pun tido tak berapa cukup..suam2 kuku je..bahana nya ngantuk alik petang..

ni mesti akibat blogging neh..

Raden said...

beze mase kite 6 jam kn?

bact. said...

teruk bebenor dah gua tengok neh
macam nak kena gua didik neh

hahahha

fairuz said...

woii ex aku duduk poland beza 6jam jugak ngan malaysia. ape mesir dekat dengan poland? haha

Fyqa said...

eh eh kte srupe la

Fyqa said...

eh eh kte srupe la

vampire's lovex said...

Jerry Ghazali :: haha ehh vampire x bawak pape virus okehhhh..

harap maklum....:P


Cikli :: alhamdulillah hheee :)


nurniyusoff :: haishhh degil betol !! orang cakap jangan !!


Amiey White :: okay kanda :) thnax hehe


Akulah Pak Lan :: anak sapa lagi? anak pak lan laaaa..kah kah kah !!




Syuxer :: alhamdulillah,okay. xde hujan..best...

eh ehh,xde nye sebab blogging aihh..hehe


Raden :: ye kekanda,beza masa kita 6jam sahaja. :)




bact. :: hahaha lu jgn mcm2,mana ada teruk sgt...


fairuz :: dop tahu lah pulak wehh..tp dari sini nak gi europe dekat dah..dekat la tuh kira nye..haha



Fyqa :: serupa tang mana?? tang tdo pas subuh ehh..sep skit !!

Roza Ami Nanomiya said...

aku pg td tido 4 jam jer. hehe


semua online punya pasal

sergeant keroro said...

haha, dah boleh join geng alien la ni XD

vampire queen versi alien. ke gone?

hehe :P

Aujinz said...

ooo.. ini keje ang no..

jap nak gie report..err... bagi no telefon rumah..

Abu Huzaifah said...

jgn bebas sgt.. mak nmpak kamu guna camera satelit... hoho.. :)

RepublicAku said...

aku dapat rasakan ada temberang yang sangat kuat disini....sebenarnya kau tidur sampai selepas magrib baru terjaga kan....keh3!

~Kisah Hati~ said...

tayah tdo terus...hahaha... baru idop... :P

rafiq said...

pening aku ngan kira2 ko ni. yg aku pham ko kuat tidur je.haha

blog tu mmg kena malware. proceed je sudehh,

pandangkedepan said...

terlajak perahu boleh di undur...terlajak tidur seminggu pun belum tentu boleh terjaga...:D

fyna said...

selagi ada masa yang boleh tido tu..jangan lepaskan peluang hehe

Akulah Pak Lan said...

demm!! bila masa aku jadi bapak kamu ha...

ok sat nak berlakon jadi bapak..

hey u...pergi masak..bapak lapaq..

Sarkasiz said...

ko buat medik ke kat mesir?

peliknya jam tidor kat sana.
kalo first time tido, memg tak tido
la jawabnya.

nisa_perasan_cun said...

wowowow..belog den tu..haha..den pon x tahu larh...den pkai mozilla gorilla xde plak malware..kwn den kato xdo papo...hangpa proceed anyway jerk..sory larh..den punyer belog xde virus..sedey den...sape2 teror mai lar tolg den cano nk ilang kan malware...

*sape yg gune google chrome musti dpt itu assign :/

apik pehe said...

apik bulih jer masok blog tu..huhu..

ni yg nk report ni..ooo tido camtu yer

nisa_perasan_cun said...

jeng..jeng...t hang singgah belog aku k..if ade lg hang bgtaw k :)

THE LEKAT LEKIT STORY said...

wah di perantauan rupanya... pasal malware tu takde pun. ok je masuk blog ni

Mawar Berduri said...

aku amat mendokong entri ini.

inilah nikmat berjauhan dengan family.



arghh! aku rindu nikmat ini!

Bella Bell said...

tak reti masak! tak reti masak! hahahahah!!~

ABU said...

oh baru tahu vp ni duduk kat mesir.. irama padang pasir la nampaknya..

nnti aku bg report kat mak ko..hahaha

мʋтɛ ƨтσяʏтɛℓℓɛя ♥ said...

sebagai seorg yg mulia, aku simpan rahsia ko ketat-ketat. haha. shhhh


aku sangat jeles ok, bila aku nak pergi mesir. huhu