Sunday, June 26, 2011

bilik


bangun pagi tadi,aku rasa sempit sangat rumah aku nih. 


tak tahu la kalau aku yang melebar ke hape. errr..


rumah sewa aku sekarang ni,dia punya saiz sesuai untuk pasangan yang baru berkahwen,tengah honeymoon ke hape.


amat lah tak sesuai untuk remaja yang meningkat kelebaran macam kitorang bertiga nih.


dia punya sempit,kau takkan sesat kalau masuk rumah ni. melampau kan perumpamaan aku? kalau sampai sesat tu,taraf istana ke rumah agam dah aku rasa. ahhh lantak..


aku harap sangat pihak yang berkenaan dapat cari kan rumah yang lebih selesa.selesa tu macam mana ye??


rumah tu kena ada 3 bilik..so,dapat bilik sorang satu. senang sikit nak buat aktiviti indoor.. hehh


sementara nak ambik mood nak blah dari katil pagi tadi,aku sempat plan lah ye,aku nak solek macam mana bakal bilik aku tu nanti. 


ya,marilah berangan bersama ye. dengar citer,berangan berjemaah lagi afdal. kah kah


dekat pintu bilik aku nanti,aku nak gantung benda yang bunyi-bunyi bila ditiup angin ke setan lalu,dia bunyi-bunyi.. baru la seram,pastu seram,tumpang bilik orang lain kan? baik tak payah gantung.. hohh


pastu aku nak cat bilik aku,kaler pastel ke hape ntah. cat kaler-kaler meriah macam dinding tadika pon boleh..


biar orang pening duduk dalam bilik aku sebab meriah sangat.


so takde la orang nak duduk dalam bilik aku lama-lama.. kah kah kah. #kedekut


lagi,aku ingat nak letak bunga segar dalam bilik aku nanti,mampus ahh nak kata aku pondan ke hape..


aku memang perempuan melayu yang ayu,idaman mak-mak mentua kot. #perasan


ahhh,banyak sangat aku nye angan-angan,sampai tak larat dah nak tulis.. hhe


k babai. selamat bersekolah esok ye anak-anak.. ^^





aku tak faham kenapa aku up gambar bilik baby,bukan aku bercerita pasal bilik aku ke kat atas? ahh lantak.

46 comments:

al-jambz said...

1st

al-jambz said...

2nd

al-jambz said...

3rd

liyana said...

haha..nk bilik mcm bilik baby tu ke?hehe

intan.maisarah said...

ni bilik rumah sewa kan?

muz said...

hehe...ada2 je ko ngarut ne ar..

Bella Bell said...

cun punya bilik idaman.. hahahaha!!~

Fiq Vertigo said...

bilik mcm nk prepare utk anak je..

Jo Qusary said...

tingin tido dlm katil buaian baby ke? haha...

Cikli said...

bilik sempit menginsafkan

mySara said...

vampire's lovex dah teringin nak ber baby ni..kihkih. :P

Amalina said...

kau nak bilik nampak besar, kau buat illusi mengunakan cat dinding.

Miscellaneous Smiles said...

arhh knpa bukn ak y 1st

apik pehe said...

hahaha..berangan lebih dari budak2..hahaha

auny aizie said...

wey, ko duduk bilik baby je laa.

ahha . dah kompem2 boleh cat wane wani.

meriah sakan !

Paranormal-K said...

buat satu swimming pool dengn padang futsal sekali...senang..haha

Siti Mashitah Saidin said...

hahaha.. nak hias bilik baby ka? gagaga,...

Akulah Pak Lan said...

Dulu hostel aku...kalau nak masuk tandas..kena masuk secara mengundur..ok cuba bayangkan...kah kah kah...

vampire's lovex said...

al-jambz :: cehhh !!!


liyana :: boleh jugak...comel kan bilik cmni? hahaha


intan.maisarah :: ha'ahh,bilik rumah sewa hehe


muz :: waaaa..ko kata aku ngarut...


Bella Bell :: hahahha,ko jgn masuk nnti !!!


Fiq Vertigo :: untuk anak pon boleh !!


Jo Qusary :: hahaha...tak de la teringin sangat..


Cikli :: insaf... T___T


mySara :: haha muda lagi kot..baby apa nya...


Amalina :: haaa,itu la yg aku tgh bayang... kaler cm dalam gmbar ni pon ok gak kan? hehe


Miscellaneous Smiles :: arghhh,aku harap kan kau !! *drama haha


apik pehe :: hohoho budak2 mana reti berangan wehhh..apih wehhh


auny aizie :: hahaha bilik baby pon mana ada kalerful sangat..pening baby..aku pon pening


Paranormal-K :: nk mndi kat swimming pool umah aku aar tu..haha


Siti Mashitah Saidin :: haha bilik aku pon x berhias,nak hias bilik baby plak..lagi laaaaa.....tak. haha


Akulah Pak Lan :: ahhh tipu !! nak bayang,tapi mcm terbayang lain..hahaha

rafiq said...

besusah2 dulu besonang2 kmudian. blik sni nnti wt blik besau2 ye.

Roza Ami Nanomiya said...

ko peminat warna2 ceria rupanya

vampire's lovex said...

rafiq :: ye,berenang renang ke tepian,berkai rakit ke hulu..errr apasal mcm salah je aku nye peribahasa nih...


Roza Ami Nanomiya :: aku kan muda !! kena la minat kaler2 ceria haha

asuhara sue said...

ok apa, bilik kecik senang nak kemas tuuu..

Nasriq said...

apa kata kalau bilik tu di cat warna oren... mesti gempaq... hahaha...

mawar berduri said...

aku sponsor munge mawar okay..

sponsor antaran saja..

tapi..

bil tetap bil..

Raden said...

kenape psgn br lepas berkawen perlu umah sempit yek..ermm

muhamad hanif said...

weeewwiiitt..

ruma sewa ke toilet tuu ?

Sab Buenoo said...

ehem2.. kemain. keh3

cikmemy said...

wohhh...duduk bilik reramai..ape pon tak leh wat.tak senang duduk kan...

xpe..angan2, nanti da dapat bilik sorang, kamu buatler macam yang kamu nak k...

Shawn Razaleigh said...

gua pun mendambakan sebuah bilik yg mcm ni. meriah..haha


jemputsinggah entry baru vampire.

Fikri Rais said...

cat kale yg sejuk2.. tdo best sket. kalau merah.. seswai utk yg dah kawin je.. :)

Kuala Lumpur Muay Thai Challenge 2011

Liyana Zahim said...

pERCAYELAH anda kian lebar!! Tayah nk slhkan umah smpit.. Hahahaha~

ctpayong said...

perghhhh....nko punye berangan sampai bawak dalam mimpi...lamanya berangan.

bangun! bangun!...xelok berangan lama-lama.

al_hakim said...

kejayaan datang dari angan-angan..hehe

monologtinism said...

aku pun tengah dalam proses memeriahkan bilik. membeli senarai barang mengikut bajet. itu perkara harus.

ishiko said...

thehee.. teringin nk duk dlm bilik baby la ttewww...^^

Fyqa said...

haha

papepon blikk baby tu comey. aku t'ign ok ! ;)

CassiaSiamea said...

mcm x berangan sangat je ni...kena blajar berangan lagi..

Miqa said...

Nak tumpang....... <3

tia @ Ini Kisah Tia said...

suka yang gantung2 tu . ahahaa . mlm2 ada angin sepoi bahasa sedap gak bunyinyaaaa ..

Aujinz said...

Hahahhahha.. jejauhnye mung dok berimaginasi.. koh koh koh koh..

Scya Lollita said...

idup mst la kena ada pelangi kan kan haha

~Kisah Hati~ said...

cantik bilik atas tu... nak jugop... T___T

мʋтɛ ƨтσяʏтɛℓℓɛя ♥ said...

haha. agak dasyat jugak. muahaha.


sila berangan puas-puas. hehe. aku taktau nak cakap apa, komen aku aku simpan untuk bila aku kena duduk rumah sewa nanti. keh keh.

Miqa said...

I feel you.... =3

suha said...

bilik baby tandanya dh terasa nk kawen ~wink!wink!