Friday, June 3, 2011

iklan tak senohong




tivi. tivi bukan lah sejenis penyakit seperti tibi. 
ianya tidak menyakitkan tetapi membawa kepada ketagihan untuk mengusha benda asing yang berbentuk segi empat tersebut dengan lebih lama.
ye,ianye bukan sejenis dadah tetapi hipnosis yang mampu membawa minda anda ke paras bawah sedar.sama seperti keadaan anda menghirup ganja cair. 


aku sebenar nye nak citer pasal aku tak suka tengok tivi dengan budak budak je.kahkah.


susah arr tengok tivi dengan budak budak,karang tak pasal pasal aku kena layan dora,doraemon,pehal nama katon nak sama je ni.


lagi apa lagi nama katon yang gempak habes,naruto,sin chan,the airbender,spender maruko chan..dan lain lain.


dia punya tak best tengok berjemaah dengan budak budak ni bukan apa,lebih kepada susah nak tukar channel. 


kang tak bagi tukar,dah berguling guling depan tivi pulak. haru biru hidup aku.
lagi,susah nak usha citer cukup umur.. budak budak tu dah la tak cukup umur,minum susu pon dalam botol lagi..


yang paling tak best bila masuk time iklan.iklan sekarang tak sesuai untuk tontonan kanak kanak arr..


iklan bagaimana mahu membesar kan payudara dan testis serentak ..woii gila la tivi ni,main rembat je pe bnde dia nak iklan,janji masuk duit. kotor betol..


malu aku nak bagi budak budak tengok,dah kena tukar channel cepat cepat. itu nasib baik bateri remote tu baru tukar.buat nye bateri remote pon hidup segan mati tak mahu,memang halal je la bagi dorang tengok..


lagi satu iklan pad. model iklan pad kemain cun melecun,tapi laku untuk iklan pad je arr. kahkah


arghh apa kebangang nye,nak bagitahu pad tu wangi,boleh buat iklan pompuan yang period tu jalan depan muka laki..weyy ini gila..sumpah gila.. 


sebelom aku pergi saman semua stesen tivi tu,baik aku pegi makan dulu.lapar boleh menyumbang kepada ketidak stabilan emosi. #faktabernama

20 comments:

Republic Aku said...

haha...baru tau ker...

RedVixen said...

katun pun sama je. tambah2 katon jepun. watak pompuan pakai bra je kot. bagi budak2 tengok. apedaaa...

JIJI YU said...

katon sekang ni pon dah banyak dah masuk unsur miyabi

oranglidi said...

hahahah. adek ko ke tu??

katun avatar bes dol. haha.

aku rase kalu ak tgk tv memang ak akan sekepala dgn budak2. tengok cite org dewasa buat saket kpala je. soal pejabat lah, pasal kawen la, pasal jatuh cinta tak kesampaian la, cite pasal rebut harta la.. huih. bek selami jiwa kanak2 yg innocent. hehehehehe.

bab iklan tu no komen la. hehe

HEROICzero said...

oh aku suka tengok iklan pad.

gadis2 nampak konfiden dan, konfiden itu sexy. #faktabernamajuga .

Aimi dan Pakcik Hashim said...

kalau pad tu wangi
maknanya....

vampire's lovex said...

Republic Aku :: hoho baru tau ler..


RedVixen :: merosakkan minda je bg budak2 tgk katon pakai bra..x bermoral..


JIJI YU :: habes urban la kot,katon unsur miyabi..huah3

oranglidi :: bukan adik aku laa,gmbar gugel je tuu. haha

haha yela,ko comel,masuk la geng budak2.kahkah.. innocent habes,hak3

HEROICzero :: euwww,ke ko suka pakai pad. konfiden..haha

Aimi dan Pakcik Hashim :: xde makna nyaaaaaaaaaaa.....

gedek! said...

Uncle hanya tengok CCTV, je....

hai!

Tan Tin Ton said...

hahaha,
aku layan ja kartoon dngn budak2 sbb aku pun minat kartoon jgk,

tpi part yg iklan tu,
aku setuju, patut lah budak2 zmn la tringin nk jd mcm orang besar.haha

DuniakuAbstrak said...

kau tak ganas garang serta brutal

gunakan kuasa veto sambil bermuka bengis

Fyqa said...

iklan dh xda snsitivti lgi

"(-_-)

Naddia said...

iklan pad memg hot giler kn..pahtu kompem model pakai sua ketat wane puteh. cam gampang

vampire's lovex said...

gedek! :: uncle tgk muka sniri lettew kat CCTV hikhik


Tan Tin Ton :: itu la pasal..tak menyempat nk tua,teringin nak jadi dewasa cepat apa neraka ntah..haihh..tin,ko jgn nk tgk katon sgt. haha




DuniakuAbstrak :: aku kan ayu.. hahaha


Fyqa :: betolll.iklan byk yg merosakkan dari yg membaikkan.ayat apa ntah aku tulis..err

Naddia :: konon hot la kot,pakai pad,pakai hot pants pndek..adoiiii

Amalina said...

hahaha!(gelak teruja)

+d.O.Y.A.h+ said...

saya bencik iklan membesarkan payudara. erkkh. lagi2 bila tonton bersama pakwe. erk.
juga benci iklan pad wangi tu. kalau dah ada darah tetap ada bau jugak darah. tahikan!

Nurulee said...

yeah. iklang skng nie xbertapis dah. xleyy bellah tul. herm

Sarkasiz said...

awek iklan pad memang cun habis. Tapi cuba ambik Oprah Winfrey jadi awek pad, amacam? Laku tak?

Yuna pun jad duta jugak.

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

itu sume strategi marketing la tu kan sehingga mengenepikan moral sejagat :)

vampire's lovex said...

Amalina :: tutup mulut kau..gelak lebih2 plak. haha


+d.O.Y.A.h+ ::mesti pakwe suruh beli ubat tu kan. hahaha


Nurulee :: penapis tivi rosak..sebab tu jd cmtu.hooo


Sarkasiz :: ce buat iklan xyah guna manusia,tunjuk je bnda yg nak dijual tu..selamat. hehe


Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine ::nak untung punya pasal.. hmm :)

Azroy Kassim said...

Betul tu. Org jual2 ubat kt tepi jln di samannye. Iklan mcm tu xde pulak nk saman