Wednesday, June 15, 2011

gigi susu tak habes tumbuh lagi...


di suatu sudut sebuah francais KFh kelihatan sepasang merpati  remaja sedang asyik bercinta.

di hadapan mereka satu set snack plate. kongsi.  *banyak pulak 'di' aku kan..ahh lantakkkk

awek :: bie,nanti anak kita berapa orang eh? *sambil melentok manja ke bahu sang pakwe.

pakwe :: emmm,adik beradik bie 2 orang je,so bie bajet nanti anak kita sorang je hikhik.. *sambil ramas dada jari makwe

awek :: laaaa,cikit nye anak kita bie.. ayg nak manyak manyak.. hheee..*gelak gedik,baikkkkk nya.

pakwe :: nanti kita pikir lain ye...*mulut makin rapat ke pipi makwe..rapat rapat rapat lagi dan.....




di hujung meja , buku Sejarah Tingkatan 5 dan Buku Latihan Bahasa Melayu,terbitan Pelangi tingkatan 2 tersusun rapi....


40 comments:

Cikgu Fikri said...

gediknyer pasangan monyet tu..
haish.........
baru form 5, dah pikir cm tu,...
huh.........

Siti Mashitah Saidin said...

aku pernah jumpa kapel cm nih.... baru darjah 5 atau darjah 4 cam tuh.. keluar town, pengang2 tangan.. yg bf dia, cam darjah 6 kot... pkai spek macam ray ban... ray ban ka tak tak tau la.. hahahaha

Siti Mashitah Saidin said...
This comment has been removed by the author.
Jo Qusary said...

Eeeiii... gelinya... aku yg dah tua tapi tetap stylo ni pun terus fobia psl boipren, kawen dan anak pinak setelah membaca entri neh... huhuhu...

JIJI YU said...

in isumer berlaku setelah melalui pelajaran sains form 3 tajuk satu

Amalina said...

aku tak fikir pasal anak.

Miss canine said...

geli kan kapel2 camni...x abes knal dunia lg dah pkir nk kawen..

oranglidi said...

haha. aku dah x tau nk cakap ape. dah jadi benda biasa skang ye

Miscellaneous Smiles said...

motif .??

heheee (ko usha sapa nihh)

RepublicAku said...

sebenarnya dari dahulu pun dah ada benda ni cuma masa tu kita ni "baik " sangat....keh3

Amiey White said...

mereka lebih hebat dari aku , yang sudah tua tak fikir lg bab kawen .

-..-"

amiyo said...

haha. ni baru form 5. bukan ke sekarang yang skolah rendah pon dah power! subhanallah..

HEROICzero said...

ah romantik nyaaaaaaa. =)

bact. said...

belajar sejarah mmg bosan beb

ghost writer said...

banyak sangat belajar sastera nih...sejarah kita yang lampau pun dowang dah habih belajar.

vampire's lovex said...

Cikgu Fikri :: budak2 zaman lani advance yaw.... hua3


Siti Mashitah Saidin :: haha ray ban ori latuuuu,budak2 skrg kan kaya...


Jo Qusary :: jangan aaaa fobia wehhh...aku nak gi kenduri kawen kau...

JIJI YU :: praktikal tu penting


Amalina :: sila fikir sekarang..aku nak anak wooo.haha

Miss canine :: family planning tu penting....haha


oranglidi :: normal dah kan benda ni skrg..huuuu,zaman anak aku nnti cmne ar plak


Miscellaneous Smiles :: motif?? takde motif..haha..usha sape pulak nye,,gejala kapel berleluasa..haha*bajet aku x kapel.:P

RepublicAku :: tapi org dulu2 xde la sampai tahap macam orang sekarang..kan kankan


Amiey White :: dorang berpikir 10 tahun ke hadapan hahaha


amiyo :: ha'ah.power gila !!! kalah kita2 yg dah habes skola nih


HEROICzero :: romantik kan? mencikkk...kahkahkah


bact. :: ye ye aku tahu...sebab tu la kena apa selingan mcm adegan di atas..hoooo


ghost writer :: nama nya,belajar dari mana asal usul kita,lalu praktik kan bebeh..haha

muz said...

itu dia pengantin muda lagi....

blog-tips-kurus said...

... bukan terbitan SASBADI ke? :-)

Susaiput said...

hahahaha.
monyet2 *smbil geleng2 kepala*
agaknye bdk zmn skrg ni x sdr/tau kot nk mendirikn rmh tgga tu ssh.lagi2 nk membesarkn anak.haih.

Nasriq said...

hik hik hik... budak2 sekarang dah advance... belajar dari siapa? mesti la dari abang dan kakaknya...

Akulah Pak Lan said...

Buku tuh pinjam kt sekolah ka beli?

intan.maisarah said...

haeh..
masa form two aku masih main basikal petang, main batu seremban.. tak de keinginan nak lentook lentokk.



budak sekarang, tak sabar nakk membesar..

wa khairul onggon said...

Kecik2 dah bercinta dan cakap soal anak? hehehe...

Fyqa said...

umanggaihhh. gataiii. hikk

muz said...

cik vampire's jom click sini ye....

CERITA FAREX CONTEST :Kami Kaki Blogging !

cikcleopatra said...

eiyew!!geli taw!! budak2 zaman sekarang..dasat sungguh!

Liza Razak said...

ishhh...depan public pon nak menggedik..dasyat!!

RedVixen said...

kalau aku la... aku lalu kat situ pastu buat2 tertumpah air atas kepala diorang. tumpah sos pun takpe lagi best... keskeskes

ENCIK TIKUS said...

bila blog aku nak masuk bloglist kau nie ? arghhh

Roza Ami Nanomiya said...

takder aksi ramas dada ker?

Sarkasiz said...

jeng jeng jeng...

Panggil JAIS!

senyumSOYA said...

huhu~ nmpaknya aku masih blom matang..adei..
dak2 jaman skang lgy teror dr org tua2~

generasi baru ke macam ni? ^^!

мʋтɛ ƨтσяʏтɛℓℓɛя ♥ said...

haha. jilaka ok form 2 gedik macamtu.


haihh, stress aku nengok. makin lama makin hilang arah dunia ni T.T

bajet PM ja nak susah hati kan. hehe.

vampire's lovex said...

muz :: haaaa,pengantin muda,jemput datang,kenduri tahun depan..haha


blog-tips-kurus :: ek?? lupa dah aihhh,bapa tahun tggal sekolah...:)


Susaiput :: tumpang geleng kepala jugak..hahah


Nasriq :: hik hik hik..sapa abang and kakak nye tu? hoho


Akulah Pak Lan :: beli aku rasa,sebab nampak baru lagi.kalau buku pinjaman,dah buruk dah.haha

intan.maisarah :: ha'ahhhh dorang tak sabar nak membesar....huehue

wa khairul onggon :: family planning.hehe

Fyqa :: hikkk


muz :: dah klik !! ajar aaa nak citer pasal apa haaaa

cikcleopatra :: haha jangan nak geli sangat la..dah jd fenomena kot skrg kapel time skola...

Liza Razak :: urban beb,urban haha


RedVixen:: haha ganas !!! aku nak join jugak ! nnti ko nampak,panggil aku k.hehe


ENCIK TIKUS :: sabar aaaa,lupa ..lupa

Roza Ami Nanomiya :: ada,ko tggu lama sikit..ehhh ko part ramas2 ..suka ekk


Sarkasiz :: talipon kan wehhh,fon aku takde bateri haha


senyumSOYA :: ohyeahhhh,urban...trend masakini..huahua


мʋтɛ ƨтσяʏтɛℓℓɛя ♥ :: hehe patot kot susah hati sebab generasi kita tuuuuu

Scya Lollita said...

gila maju budak zman laa nni .
pgl JAWI dtg serang haha

Raden said...

sepatotnye ko dtg dekat2 pahtu tepok dahi laki tuh. yg pompuan tuh ko jentik tinge die. cam hareemm je..aku dulu xde pon nk dating bwk buku skola. haha

liyana said...

erk..xptut..hehe

Gayahspears said...

gila ah... aku xsuke pelajaran camni!!! hahaahah

Cikli said...

kena jaga tu. tingkatan 2 pun dah boleh jadi mak budak

Mawar Berduri said...

aku rasa patut rakam aksi dorang nie, leh jual buat duit nie..