Wednesday, June 29, 2011

aku dan cincin

Assalamualaikum. w.b,t



Hari tu,aku dengan budak-budak rumah pergi la beli ayam . ayam segar okay,di mana,maksud nye di sini ialah,kau pilih ayam mana yang kau berkenan,nak yang montok ke hape,pastu tunggu makcik ayam tu sembelih,kasi cuci,baru boleh angkut balik rumah. 

Okay, aku harap kau orang paham dengan penjelasan aku yang panjang lagi besar lebar ni kah kah 

Selalu ada mak ayam makcik yang jaga,tapi kali nih suami dia yang jaga kedai .Apadehal kan,beli je la yang kau kecoh kenapa ?? 

Dah setel pilih ayam yang hot,kitorang pon nak blah la,sebab sejam lepas tu baru boleh ambik ayam.Sebab kena proses dulu,cabut bulu bagai kan. *banyak nye sebab !! ahh lantak...

Masa kitorang nak blah la bapak ayam pakcik nih ramah pulak,nak tanya nama bagai. tadi taknak tanya ..eiii 

Orang dah tanya,jawab je la ,yedak? kang tak jawab kata sombong bajet hot plak.. imej kena jaga ye anak-anak..

Biarlah gagap cakap arab,asal tak sombong.. 

Tanya nama,tanya asal mana,last-last soalan yang takley blah,dia tanya,dah kawen ke ??

kitorang bertiga pon jawab la dah.. tapi laki tinggal kat malaysia..ehhhee..

Dia tak percaya,dah tahu taknak percaya sapa suruh tanya soalan camtu kan?

kitorang pon tunjuk la jari masing-masing. ada cincin okay.. kikiki..

Aku pon taknak kalah,tunjuk cincin jugak kah kah.. cincin kapel yang sempat aku paw masa dating dengan pakwe,time balik malaysia  haritu. hoho. *pehh ayat bangla,sila baca sampai paham okay.haha

Aku angkat tangan kanan tunjuk cincin.. 

Dia tak puas hati lagi,dia cakap apasal kawen pakai cincin belah kanan?? ehhh,kesah plak aku kan nak pakai cincin belah mana.

K fine,tak puas hati sangat,aku cabut cincin daripada jari manis belah kanan,pakai belah kiri.

Tadaaaa~..pastu dia gelak..kuanghassaammm nye pakcik.. aku nak bagi dia puas hati,dia gelak plak..

Menyampah aku tengok dia gelak-gelak,aku cakap,kawen la dengan fiq.

Member aku sorang nih takde cincin,so aku suruh pakcik tu kawen je dengan member aku ni ..

Itu lah kau,fiq,aku suruh paw cincin kapel masa balik malaysia hari tu taknak..padan muka,kena ajak kawen..kah kah

aku gelak kan member aku,pakcik tu plak sebok nak gelak jugak..padahal aku bebel kat kawan aku tu dalam bahasa melayu..paham la konon...nak,hambekkkk.. 

tengah dia galak gelak tu,bini dia pon datang,senyap terus pakcik tu..kah kah..gatai lagi..aku bet mesti dia kena libas malam nanti..errr

kbai..

56 comments:

Akulah Pak Lan said...

pakcik jual ayam yang gatal

aqmalazmi said...

hahah..ini kesah ayam?

tia @ Ini Kisah Tia said...

hahaa . gatai jugak pok cik tuh ..

MIA said...

gatal kemain. mmujur aku pakai cincin sekali time tu, ye dak ?

lepas ni kita nak beli dgn dia lagi ke kat salam tu haa ?

belog amiyo said...

erkk. baru gua perasan lepas baca entry neh rupa-rupanya cik Vampire ni pon tengah bertenggek di Egypt. =__=

jangan layan sangat arab Mesir. hak hak hak

oranglidi said...

jap... ko beli ayam buat pe?? masak??

intan.maisarah said...

dasar penjual ayam~!

vampire's lovex said...

Akulah Pak Lan :: ha'ah pakcik gatai...mcm hang pak lan..kah kah


aqmalazmi :: hahah kisah ayam dan aku sebenar nye...


tia @ Ini Kisah Tia :: pakcik tah pape....waaa..ni dikira ngutuk ke tak? hahaha


MIA :: kan,seb baik kita ada cincin sakti !!! hahaha


belog amiyo :: haha..tp lu dok cairo...bndar tuuu..kikiki..

arab kacak je beta laya hahaha


oranglidi :: yela,beli ayam nak masak2 la...xkan nak bela..ishhhh hahaha

vampire's lovex said...

intan maisarah :: hamboiii...emo !! haha

Miscellaneous Smiles said...

hahahhaa..kuang asam nya pcek tuu~

kat sana pun ada org gatai nohh..

hahaaa~

terbaikkkk~

Miscellaneous Smiles said...

hahahhaa..kuang asam nya pcek tuu~

kat sana pun ada org gatai nohh..

hahaaa~

terbaikkkk~

vampire's lovex said...

pijah :: lelaki gatal di mana2..hahaha...

oii komen skali dah la...eiii >__<

Amiey White said...

tak suka pergi pasar , sebab mereka macam tak pernah tgk anak ayam . errkkk anak dara .

oranglidi said...

ohh.... reti masak??? heee

vampire's lovex said...

Amiey White :: anak dara cun,memang la dorang x pnah tgk amiey oii..haha


oranglidi :: opkos !! haha..*bangga

Nuna said...

korang tau kan ada jual ayam segar kat belakang rumah kita ni kan?

suha said...

patotnya tajuk entry cenggini "gangguan seksual dari ayam" haha (^_^)

Bella Bell said...

hahahhaa.. seronok je baca entry ni...


ok la.. nak pakai cincin la jugak lepas ni.. hehehe!!~


p/s: dah lama tak cakap dalam bahasa arab.. dah banyak lupa perkataan2 arab :)



^^

vampire's lovex said...

Nuna :: tahu !!! tapi bila nak pergi je,dah tutup lah pulokkkk...

huaaaa..


suha :: hahaha !! jujur sgt tu tajuk cmtu ....


Bella Bell :: pakai cincin emas la pasni hahaha...

ala,hentam je jnji bunyi sikit2 dorang paham le hahaha xD

Miscellaneous Smiles said...

ala terkomen 2..mogok tak puas hati tak dpt jdi y fes

Syuxer said...

kesimpulan yang boleh dibuat disini..penjual ayam(pak cik itu) gatal n dijamin potpetpotpet malam nanti heheh..

muz said...

haha VL ko kena urat ke?

tulah muka hot sangat, len kali jalan tu, ko mekap tebal2 sure xda yang berani pandang punya...hehe....

aku termenung adakah ne cerita beli ayam atau pakcik gatal???

PENGAKUAN JUJUR BLOGGER

Cik NurulZaty said...

hehe..lawak tul pakcik tu la..

tpi mmg pun..cincin belah kiri utk yg bpnya

tpi sy pun.pkai je cincin mak beli kt jari manis kiri..haha

buat spoil utk org yg nk ngurat..hee

Siti Mashitah Saidin said...

hahaha.. tukar cincin kat jari lain tuh tak boleh blah.. hahahah!

Liyana Zahim said...

Ckp kat pkck arab gatey tu lau nk kwn dgn ana translet blog ana bm ke arab.. Hahahahah~

Amalina said...

entah-entah die tanye cuz die nak kawenkan dengan anak die yang hot giler ke..rugi korang..

Sab Buenoo said...

hebad la pandai cakap arab. ^^

Marcella said...

yes!!

pakcik kena queen control..bini tak dak,sebok menggatal..bini ada,senyap pulak..amik!!padan muka..

pakcik tu bukan busy body,menggatal lebih konon peramah..=)

cikcleopatra said...

moral of the story vampire lovex seorang yg cantik!! muahahaha,,

Emira Darmia said...

alamak...ayam fresh ek..kena tgk dulu la yang cute² tu semua sebelum sembelih?? aiyo..mmg teman x makan la jawabnya...sian owh

Fyqa said...

kahkahkah

ang tkot kne ngorat letteww







gataii betuii pakcik tuh kan

tpi bagus pe. nnti ari2 dpt mkn ayam pree





;)

nisa_perasan_cun said...

wah vampires ade cincin..wahhhhhhh...
aku mmg taw klu kat sne ank dara mmg kompem kne pakai cincin sebab nnt pak mesir kat sna nk usha siap ajak kawen skali kn....tu kazen aku lar yg cite..sbb die pon blaja kat mesir kowt...hehe

Scya Lollita said...

haha nsib ade cincin . nsib baik gakk bini dia cpt dtg kalo x kompem member uh da kena ayat haha

mykhalis said...

runpanya penjual ayam ada perangai yang sama di seluruh dunia ek.. baca citer ni cam pakcik tu orang malaysia je..hehe

zie_ira said...

ingat kn cite ni kt malaysia,,ekekeke,, pakcik2,,boleyh tahannn,,hehee

Mawar Berduri said...

pakcik..pakcik arab ni suka orang malaysia kan.. :)

sobri yaacob said...

ayat bangla ye.. sila bca smpai pham..

soalan 1.
ko stdy or sty kat luar ngara ke?

soalan 2..
ko lyan je pakcik2 dpat ayam free hari2 ha..ha..

aku nak jwapan dlm bhasa banggla ok..ha..ha..

Abu Huzaifah said...

errr... npe ckp dah kwen... ckp je blum... nnti dpt ayam free... hikhik

syarifahsidrus said...

amboii..over la pakcik tu. sempat lagi.hahaa :)

Nasriq said...

ayam dalam bahasa arab manok kan kan kan? baik cakap yea!

monologtinism said...

hahaha. 'hahh.ni cincin ni.cincin ni.tak nampak ke???' haha

oranglidi said...

hehe.. dahtu bila nak kawen betui? x elok kapel lama2. hhahahha. ak dgr student kt msir ramai kawen. hehe

Kapten Atok said...

org arab pun tgk awek melayu lawa2. kalau x mana dia nak menggatal

Cidak said...

lawak ar kau esah

rafiq said...

malam kang mak ayam pulak sembelih bapak ayam..haha

CassiaSiamea said...

hahahha
aku ada cincin berbatu besar
ndak??

ABU said...

gelak aku baca..abistu pacik si penjual ayam tu betul2 nak kawin dgn fiq..untungla dia banyak mkn ayam nanti hahahahaha

Fiq Vertigo said...

apeke untung aku dapat member macam kau ni haaaaaaa


ade ke patut suh aku dengan pacik tu pulak. tak kuasa nyahhh!!


tak nak aku!

rara pinkmafia said...

hehehe kan kan.kalau tido pas asar mmg mcm blur2.

so jgn tido.heee.

Penulis Bogel (the naked writer) said...

ustaz aku cakap kalau tido pas asar merwarisi penyakit gila....tahniah, kau pernah merasai gila sekejap...=)

missSenget said...

amboi2 pakcik..

ciom nak??? hahaha..

~Kisah Hati~ said...

jgn bawak balik pak arab... :|

Aujinz said...

Hahahha.. binik dier libas ngan ayam malam nanti.. koh koh koh..

Silent said...

aaku kala tidur lepas asar aku meroyan weh

Zulfikar Hazri said...

cincin? cincin kapel? mintak kat pakwe cin..cin kapel masa balik malaysia??

dah kapel?

addduuhhhh, baru nak ngorat buat gf, minat dah sama, blogging... cerita dah best...

tapi dah ade cincin kapel...

dah la.. nak gi mandi.. bye.

мʋтɛ ƨтσяʏтɛℓℓɛя ♥ said...

kalau cincin kawen belah kiri eh? aku nak try pkai esok. haha.