Monday, May 16, 2011

tong


da dua hari rumah aku tak berasap dapur sebab gas habes.

sini kalau gas habis kena tunggu pakcik gas datang.takde nye nak main calling-calling macam kat malaysia..T__T

tanda-tanda nak tahu pakcik gas lalu depan rumah adalah seperti berikut::

-bunyi bising tong gas di ketuk-ketuk
bunyi ni,1km dah boleh dengar,so siap2 la nak tahan pakcik gas ni..

-dia datang dengan kuda..
ala-ala cter koboi da..huaaaa 

pakcik gas ni datang awal tau,kalau ko bangun lambat memang lama la umah ko xda gas..

pastu dia datang bukan hari-hari..ikut nasib..sini kan,macam semua bnda tengok nasib..jadi,nak taknak luar dalam mau cantik maa..

macam pagi tadi,dengar je bunyi tong-tong gas di ketuk,memang ribut ahh nak kejar panggil dia datang depan umah.

pakcik tu yg angkat kan tong gas masuk umah,tukar yg lama dengan yg baru..nak harap kitorg psg tong gas tu,risau meletop..

spanar yg pakcik tu guna,kemain lagi besar baq hang..
kat malaysia,simple jek nak pasang gas kan..guna sebelah tgn da siap,xyah nak guna spanar bagai..

fiq punya kecoh,sampai ustaz indon sebelah call tanya,pehal lu orang ribut.. prihatin betoii ustaz ni..dushhh

kesimpulan nye,banyak-banyak la bersabar bila gas habes.. huuu


ni aku pelik..taip tong gas,kuar ni la plak kan..
aku rasa umah pocong ni pun habes gas jugak kot..ke kalau gas habes boleh tukar dengan pocong??
apa-apa je la..
tong gas=ambuba

11 comments:

HEROICzero said...

ambuba? hehe.

serious datang dengan kuda? cool !


*fiq tu memang kecoh, uh? =D

adrinaqamarina said...

ktorang jenis call-call nanti pakcik datang. t minta ah nomb.

nanti nak cari rumah, cari yang ada paip. rumah ktorang paip.

5 Le sahaja. Kalau ambuba mahal kan?

sabar je laaa
*hug*

Keri Henry said...

hantu tong la tu....

JIJI YU said...

kah4..sekang ni berape hengget weh

vampire's lovex said...

HEROICzero :: serius la,dtg dgn kuda..tp kuda tu jln slowww...haha fiq memang kecoh.



adrinaqamarina :: lupa nk mintak nbo..huuuu !! tu la,ingt nk ondah umah nnti,xmo gna ambuba da kalau ada paip tuu !! *hug balik*





Keri Henry :: ada plak hntu tong..mcm2..


JIJI YU :: td aku kena tipu !!! bayar 3ole..waaaaaaaa...patot nye 13 je kot

HonEyBuNNy said...

takootnya tengok...hehe...

hantu tong..kui3..

Fiq Vertigo said...

sebab kuda dia lari laju that's y aku kecowww ok.

please. aku je ke yang prihatin kat sini? *kibas rambut

Azroy Kassim said...

ko ni laki ke pompan?

Aimi dan Pakcik Hashim said...

mcm gas tmpt ko tu kena catu ja
kesian tol

vampire's lovex said...

HonEyBuNNy :: hehe sy pon takut !!




Fiq Vertigo :: haha ko memg kecohhh ok..



Azroy Kassim :: intermediate haha!!


Aimi dan Pakcik Hashim :: dok kawasan kmpong,cmni ler oiii..kesian pd diri aku sniri jugak..huah3

Amalina said...

kesian kot kuda bawak tong gas banyak-banyak..