Tuesday, May 17, 2011

elok sikit perangai tu


duduk diam,lari tak mahu
aku pon tak tahu..

huahuahhh fail betol nak buat pendahuluan..

aku nak gosip pasal pakcik kedai shawl yang tah hape-hape..

the day before yesterday punya citer ni..dah lama tapi still berdarah lagi dalam hati aku.

aku dengan housemate terjah la satu kedai shwal ni,mula-mula bajet nak cuci mata je..

cuci punya cuci,tiba-tiba aku macam nak angkat satu shwal ni..shawl plain je..simple.

aku pun tanya la pakcik shawl yang mula nya ramah tamah tu.. harga 25LE

dari 25LE aku dapat kurang 20LE..sebab bagi aku macam tak ngam je shawl plain,tapi 25LE..hua3..

tyme nak bayar,aku tak bawak duit,so pinjam duit nash..duit dia plak,memang kalau boleh nak besar lagi,200LE..

aku pon kedek kedek pegi kaunter nak bayar,sekaliiiiii pakcik tu boleh pegi suruh aku pecah kan duit tu sebab dia takda duit pecah..aku suruh dia yg pegi pecah kan sebab aku nak beli barang dia..

dia siap bukak pntu suruh aku yg pegi pecah kan duit tu..aku apa lagi,amik duit tu blah je kuar dari kedai sambil heret budak rumah aku.. kedai tu memang aku black list dah arr..binaweeee.

biar lntak dia tggu ,sebab dia dah siap bungkus da shawl tu..  baik takyah bukak kedai..huhhh.

orang meniaga,dia nak meniaga tapi takda etika..


ohhoii sila take note esok bday aku..harhar
bday aku mesti jatuh bulan exam. memang masyukkk la..
aku ingt esok nak blnja budak rumah aku,tapi mcm membazir je..kahkahkah.
tengok la cmne nanti. 


12 comments:

Aimi dan Pakcik Hashim said...

kesian pakcik tu ternanti2 ko

nub said...

paksik tu buli hang, hang balaih balik. hahah

JIJI YU said...

ekeke..arab mesir..normal le tu..

HEROICzero said...

keh3x. patut lu cemarkan sedikit kegadisan lu, buat bising sikit kat situ.


*in case gua merayap entah mana2 esok, selamat ulang tahun untuk lu. Gud luck exam. =)

Aujinz said...

bagus bagus...sangat betul tindakan .. hahahhhaha..

Heppi Besdei in advance.. esok takot lupa.. koh koh koh

MIA said...

hoiiii aku tuntut ni, aku tuntut ! haha

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

aku rase patot ape yang ko wat tu.. sepatutnye peniaga yang kena g tukar duit tu.. kite yg bli barang die.. kalau kite xbeli pon kite xrugi la :)

Amalina said...

maybe dia takot nak tinggalkan kedai, takot org curi brg..

vampire's lovex said...

Aimi dan Pakcik Hashim :: biar dia ternanti2..sape suh buli aku,,haaaa



nub :: huuu kena balik..kan hua3


JIJI YU :: arab mesir mmg gnas kan..huhh



HEROICzero:: aku nye kegadisan mls nk slh guna..haha..tq :)




Aujinz :: aku memg betl..haha..tq ! :)



MIA :: tolonggggg la tuntut haha



Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine :: itu la pasal..org nk melakukan brg dia,dia jual mahai lak..ciss ciss




Amalina :: xde nye org nk curi...huuu

Azroy Kassim said...

Pak arab tu terpengaruh dgn melayu ni.

Red said...

red gemini jugak :)

daddykoolz said...

orang arab ...biasa lah...