Wednesday, May 11, 2011

tip musim panas


di kala suhu yang semakin meningkat wajar lah kita selaku manusia yg berakal lagi cerdik memikir kan cara untuk menyedapkan diri a.k.a menyejukkan badan.

1- pasang kipas 24jam. 
-biar rosak asal kan badan tak berpeluh. apa lah sangat nak beli kipas tiap2 bulan kalau nak di banding dengan panas badan. ye dak

2- jangan pakai baju. 
-sila buat aksi ini dalam rumah sahaja. nak buat luar rumah,risiko ditanggung sendiri

3- tidur dalam bath bed tab..
-pergi modified bath tab jadi katil. ni bagi sesapa yang ada bath tab,pastu malas nak buang duit beli tilam yg ada air tuu.. sesuai untuk orang bujang sahaja ye. sebab tak molek untuk mereka yg dah berkeluarga.. xkan nak beli untuk anak-anak seorang satu bath tab. kan?

4- beli kipas kecik/mini
-tahu tak kipas yg selalu nye budak-budak main tu ? ala,bukan selalu nak jadi anak-anak. belasah je pakai. org tak kisah aihhh.. 

5- jangan duduk berhimpit-himpit..
-tips ni untuk kapel-kapel yang hangat bercinta pon boleh pakai. heyy duduk berhimpit ni boleh bikin panas tahu ? panas luar dalam haaa.. yg tengok pon panas,yang berhimpit tu tak panas ke ? k ni lari topik skit..

6- mandi setiap jam
- sapa yang pemalas mandi,bawak-bawak la bertaubat. dah la musim panas,malas mandi plak.pehh bau kemain lagi "harom" ye.. takde nye membazir sabun kalau mandi selalu. lagi pon,harga sabun tak naik rase nye. haa,kalau takot duit air naik,pegi mndi kat sungai berdekatan.. ok?

7- jangan minum air kopi. 
-air kopi tu bahang ye adik-adik.. minum kopi masa musim hujan ye sedap. lagi sedap bila makan donut cicah kopi panas. *inilah masalah bila menaip dengan rasa lapar ya amat

8- jangan tambah dosa yang sedia ada.
-contoh nye,melambat kan solat,mengumpat dan lain-lain.. dosa pun mnyumbang kepada peningkatan suhu bumi. maybe manusia byk dosa,sebab tu dunia makin panas. nak bagi hint kot.

itu je la kot tips bermanfaat untuk hari ini..hua3..


tengok matahari ni kemain seronok dia memancarkan cahaya keimanan  dia ..
jangan lupa pakai sun block,karang kulit kering,pedih wooo.

kbai ^^

16 comments:

Ries Lee said...

biasanya summer2 ni banyak movie baru yang keluar.

HEROICzero said...

tolong la panas ini berpanjangan.

cermin kereta aku jatuh.

ni aku benci auto window neh. motor window dia rosak ke apa.



nak mampos kalau hujan? jadi akuarium kereta aku.

JIJI YU said...

ehm..aku sejuk je ni

s.u.h.a said...

pasal kopi tu susah sikit nak ikut. haha

мʋтɛ ƨтσяʏтɛℓℓɛя ♥ said...

tambah makan ais sepanjang masa :)

Farhan Zulhusmi said...

farhan paling suka tips untuk couple tu...
panas2 nie kena duduk rengang2...
bertambah sayang...hahaha....

Fyqa said...

yg 8 tu bgus. haha

ENCIK TIKUS said...

jgn lupa makan cendol juga yea

fadh leyanie said...

mmg musim panas skng ni..kne banyak minum air masak..

Aimi dan Pakcik Hashim said...

masa panas2 ni ler senang nampak org pakai baju mcm pakai bikini

kalau panas duduk bilik aircond lah

vampire's lovex said...

Ries Lee : muvi korea xde pon...



HEROICzero : tau la keta canggih..ciss.akuarium terbaik,dok atas jalan..haha.







JIJI YU :klantan kan tgh winter ahaha



s.u.h.a : ohhh suka minum kopi ehhh.. panas kot !!



мʋтɛ ƨтσяʏтɛℓℓɛя ♥ : ais x leh,nanti sakit tekak wooo..



Farhan Zulhusmi : jgn suka je,amal kan skali...hehe


Fyqa : buat tau !!! ahaha.



ENCIK TIKUS :mana nak cari cendol kat cni oiii...



fadh leyanie : air masak tak sedap...:p



Aimi dan Pakcik Hashim :a'ahh musim panas la org mula nak berbikini..x takot kulit terbakar kot

Nuun said...

Aisyah Nabilah, Nash, Fiq,
Wehhh korang dah book tiket balik tak? aku nak offer ni :)
1. Gulf Air, LE3500 2Ways, 30KG, 1 Ogos-11 Ogos, Transit di Bahrain 17 Jam, tiada hotel, makanan disediakan
2. Gulf Air, LE3800 2Ways, 30KG, 2July-26July, Transit di Bahrain 2hours

macamni, kalau korang order harini atau esok(14/5/2011) korang akan dapat tiket first tu dengan harga LE3500, kalau lambat dapat LE3650.

tapi kalau korang dah book dengan orang lain takpe ^^V

Have a nice day! hihihi. Assalamu'alaikum
-Husna

HonEyBuNNy said...

tips yang bagus...hehe...

kelakar jangan pakai baju tu...ngeh3..then tido dalam bed tab..heheh

Rafi Nilhan said...

6 tak bleh pakai..
8 boleh jadi.. haha

nice one :)

Imran nyambek said...

1 lagi gua tambah.jgan pakai kasut.selipar sudeyh.hehe

Fiq Vertigo said...

yang malam2 kau menyempit dlm saratoga aku kenapa sah... T__T