Saturday, May 7, 2011

kejadian yang di duga


hari sabtu aku ada kelas oii

macam tu la status aku dekat lama soSIAL,facebook.
konon nak bagi makcik pakcik dekat kampung tahu yang aku ni rajin,sampai hari sabtu pun ada class.

hari ni hari sabtu enn,jadi aku pun bangun bersiap dengan lawa nya sebab semangat nak pegi class.
selalu class pagi jarang nak nampak muka aku dan kawan-kawan.
hari-hari buat marathon movie,susah la kan nak pegi class pagi.
mana nak tido 8jam,mana nak kejar class lagi. 
hishh complicated jugak ehh ambik major art,minor medic. *aku dah mula menipu*

aku dah siap-siap mandi,baru la aku kejut budak rumah aku.
"hoii bangun.. class histo oii."
simbah air sejuk ,air suam,air milo baru budak-budak ni bangun. pesen liat bangun pagi. tak macam aku. ehem

dewan kuliah aku dekat tingkat 4. bangunan paling tinggi tingkat 5. 
aku pelik jugak kenapa ketua jabatan histo taknak amek tingkat 5 tu jd histo department?
lagi tinggi kan lagi bagus. setakat nak panjat tingkat 4 tu,selangkah je dah sampai oii. ~_~ 
hari sabtu lift cuti la pulak kan. jilaka betoii. 

ohh lupa nak habaq,lift sini ada penjaga dia,jadi,bila hari cuti,maka penjaga lift pon cuti !! yeay ! kena panjat tangga. demm

dah siap panjat tangga,pastu kami pon sampai depan dewan kuliah.
dah la lewat 20minit. lewat pon lewat la janji datang . ye dak?
biar lambat,janji tak ponteng class. itu lah prinsip hidup aku sejak jauh dari mak ayah. 

sekali dewan pintu tu elok je terbukak,aku tolak fiq pergi jenguk class tu dulu.
fiq paling muka dia hadap aku,dia buat muka sememeh. 
aku dengan nash pelik arr,jadah minah ni nak nangis kat sini. masa mendaki bangunan ok je.

class 2nd year rupa nya.
pehal budak 2nd year pakai dewan kuliah kitorg? kalau dah senior tu memang perampas. arghh 
*aku maki dalam hati*

fiq pun kencang-kencang call ketua class,abrar nama dia.
memang cam kambeng,rupa-rupa nya hari ni mana ada class apa-apa pon.
info yg tulis kat white board tu sebenar nya untuk 2nd year. 
memang binawe betol . macam mana boleh sampai info hari sabtu ada class.
pening kepala aku tak cukup tido 9jam.

malam ni kena tido 12 jam .qada tido pagi td. 
kbai.

tido bejemaah jom. haha




12 comments:

Amalina said...

semangat tu yang penting!hahah!

hiro said...

hik hik.

s.u.h.a said...

style la ada penjaga lif. penjaga tu cuti, lif pon cuti. hehe

MIA said...

tetiba aku rasa macam nak mencarut, boleh ? penat oiiii daki tangga tu !

vampire's lovex said...

ammalina :: penting gila semangat tu !!! huaaaa3


hiro :: jgn nak hik hik sgt..=..=


s.u.h.a :: lebihan tenaga pekerja, :)


mia :: a'ah penat gila kambengggg oii

vampire's lovex said...
This comment has been removed by the author.
ghost writer said...

aku rasa korang patut ada talian hayat untuk memastikan kelas betul2 wujud setiap hari...

Fyqa said...

sakit hati klo jdi mcm tu kan. hehe

Aimi dan Pakcik Hashim said...

haha. kerajinan yg salah

Republic Aku said...

kah3....hari ini komen aku cuma ketawa jer.....

mykhalis said...

udahla naik tingkat atas ..psatu takde kelas.. ape ke malang la..wahahaha

BLADE EDGE said...

salam...

kalo naik ke kelas yg tingkat atas2 tu la paling leceh..lg2 kalo lif pun cuti time hari sabtu/ahad..