Saturday, April 30, 2011

hurt



jangan mengharapkan kesetian orang kalau diri sendiri tak tahu apa itu setia.

setia.

kau tak boleh chat dengan lelaki/perempuan lain.

setia.

kau tak boleh keluar dengan lelaki/perempuan lain.

heyy mak ayah kau penah larang kau keluar dengan mana-mana kawan-kawan kau?

tak penah . sebab dia tahu kau pandai jaga diri. dia percaya dengan anak yang dia jaga selama ini.

mak ayah kau tahu kau akan balik juga ke rumah tak kira berapa jauh kau berjalan dengan teman.

jadi ? perlu ke nak ikut cakap lelaki/perempuan yang baru kau kenal beberapa bulan,yang pandai-pandai arah kau jangan buat itu,buat ini.

hell. nak arah bagai,make sure sah. 

masa remaja ialah masa untuk explore apa yg ada di sekeliling.

masa remaja bukan masa untuk di arah sewenang-wenang oleh pakwe/makwe kau.

INGAT !! 

ps :: bila mood aku nak pegang buku ketat-ketat ni nak datang.
setan mana curi mood blaja aku. dah staon mood blaja aku hilang doe.
pulangkan mood blaja aku. 
belajar , belajar, belajar, aku berzikir dan terus berzikir dgn harapan mood aku datang.
berzikir sambil menghadap laptop memang la tak jadi woii
and lagi satu,pakwe makwe,jangan nak cntrol sangat la partner korang.
lagi ko kontrol,lagi dia melawan. hell yeah.

8 comments:

JIJI YU said...

muehhe..terkebil kebil aku nak bace n3 ni..dah le aku rabun..tapi mmg pon..kalo terlalu mengongkong..ti dah bebas jauh sikit dari pasangn lain le jadinye..

RedVixen said...

huhu.. btol... makin lama manik kecik mata aku baca entri ni. tu la aku pun pelik dengan orang yang suka dok mengontrol dan suka dikontrol ni. tahpape....

Amni said...

relaks sudah... tp kadang2 bila tak kontrol, over plak nak layan popuan lain.. hahaha.. awww....

berkawan tak salah.. asal pandai jaga batas je.... =)

Erika-Chan said...

wow,bagus giler ko berzikir smbil main komputer,hahaha

al-jambz said...

ekhem ekhem.

vampire's lovex said...

jiji yu :: hehh tu tnda nya,ko dah tua !! haha...

pkai la spek uii..

kan? lg kontrol,lg liarr..haha












redvixien :: haha jgn nak pelik sgt la..gigit kang... kah kah





















amni :: euwwww..org yg berpakwe ni memg rilek kot..bhahahah..:p












erika chan :: nak join aku berzikir depan lappy lettew...haha
































al jamz :: ekhoii ekhoiii

Husna :) said...

masa remaja tahun 2011, kiamat tak lama lagi, ada reason dia kongkong kita. ada reason dia nak elakkan pergaulan tak bermanfaat.
:)
just apa aku rasa la, sebab aku tak rasa kalau laki aku tak kasi borak dengan laki lain aku nak melawan. aku nak jadi isteri solehah, takkan aku nak kasi dia rasa jealous dgn kawan kawan lelaki aku kan? kau taknak bau syurga? sekali kau buat suami kau terasa, kau takkan bau syurga selamalamanya. practice from now, kalau sekarang kau tak boleh nak ikut cakap, jamin ke lepas kawin nanti kau akan ikut cakap suami kau? hahaha. ini pandangan aku je cah, sebab aku tak rasa sukar kalau nak ikut cakap tunang. ^^V peace haha
btw btw, aku kawin 29 July ni ok babai

vampire's lovex said...

husna !!!!!!! :: ye ye baikk.... aku akan jadi bakal isteri yg baik pasni..kiikiki..






selamat pengantin baru classmate oiii..


nnti aku nak p knduri ko..