Wednesday, April 27, 2011

baby girl baby boy


hai baby !! babybabybabybabybabybabybab!! ...

penah pegang baby then terlepas ?

aku penah. aku kan anak sulung. so bab-bab memegang baby yg masih bergetah ni memang serah kat aku la.

umo aku 2 tahun aku dapat adik,lorh mak and ayah aku sgt suka baby. cmni ar, nak buat camne lagi and mybe nak lawan atoknenek dan atoknenek aku yg ada 8 org anak kot. atoknenek  eja dekat-dekat sebab memberi makna dua-dua belah pihak. yakni emak dan ayah aku. paham? 

jd nye,kejadian yg sama berlarutan sampai aku umor bpe tah,aku masih diberi adik. heaven yeah !!

penah masa bergelumang dengan anak baru mak aku,aku dukung pastu terlepas.berbalik pada topik,,

aku tak tahu nape. siyes dow tak tahu camna boleh terlepas padahal masa aku dukung baby mak aku tu,aku dah ingat kan minda aku yg "aku sedang dukung baby bukan barbie"

so,baby ayah aku pon terlepas dari rangkulan aku. apa lagi,baby nangis,aku pon nangis sekali ar.

ye ar,first sebab terkejut camne baby bleh golek jatuh sendiri.

2nd,kena marah dengan mak aku sebab buang baby dia dari dakapan.. dah la depan mata dia. mau tak mengamuk makcik tu. try anak kau ,ada budak pegang pastu terlepas pegang anak kau depan mata kau.. marah? mesti la marah kan..

pehhh time tu aku kelam suram..tak tahu apa nak buat.

aku doa harap adik aku takde pendarahan dalaman ke apa. *hebat tak,kecik-kecik dah pikir sal pendarahan dalaman bagai. ko tahu ke ? mesti tak ann. :p

aku redha arr kena marah sebab salah aku. aku cool jap arr lepas ayah aku pujuk aku,bg milo sebotol. senyap. aku terus trauma lagi phobia nak pegang baby yg fresh dari ladang ibu.

aku pegang baby yg da tegap,tulang keras je.. 

tak,aku tipu.. aku tak penah serik pegang baby. siap bawak naik basikal ada la. lepas baby tu abes pantang la. basikal tu org lain la kayuh,aku duduk kat carrier ,pegang baby. comel kan aku. kah kah

tahu tak pantang tu apa ? 

dah la,aku menggeletar tangan da ni,da lama tak pegang baby.. 

baby ! baby ! baby !

tapi satu je,baby kat mesir memang banyak,tapi macam berat je. debab debab. ye aku tahu,debab tu shomel suwitt gebu,tapi  lenguh la tangan aku nak dukung dia bhai !

so balik malaysia je la aku dukung semua baby-baby di malaysia bhahaha.. ringan !! tunggu ye sepupu-sepupu kecik ku !! 

aku harap yg meleleh leleh air liur semua dah stop lelehan tu. susah la nak dukung. mana nak lap airliur,mana nak dukung kau lagi.. 

konon nye gegurl ni,depan kamera kemain cium2 adek ye,nanti dah habes posing ada la yg nangis tu..
gigit pipi baby.
 apalah guna pipi baby yg gebu-gebu kalau bukan untuk di gigit-gigit.


ni lagi satu contoh gamba kakak yg penyayang.
aku macam ni la dlu,meriba adik dgn penuh kaseh sayang.
tapi ni bukan gamba aku la. kang aku tak bgtau,ko ingat ini aku masa belum baligh lak.bukan ok
pastu fed up bila face to face,aku lagi cun dpda gmba ni. bhahaha.


ibarat pakai cincin tak muat.
pegi la tido. 


4 comments:

nub said...

baby kecik2 ni aku x heran..

ni yang tengah bercengkerama dok baby2 jugak yang aku rasa nak bagi pelempang. harharhar.

HEROICzero said...

dengki lettewww mak kau ade baby baru.

sabotaj!

HAHA.

*aku sampai sekarang tak berapa nak dukung baby. cuak.

Republic Aku said...

aku jarang dukung2 baby...selalu main seret2 jer...hehe

vampire's lovex said...

nub :: haha yela,ko pnggel awek ko yayang je kan? kah kah....


ce try awek pggil ko baby,mau sawan 4minit...






















hero :: harap je besar,pegang baby pon nak cuak...bhahaha..... tak macho sungguhh... kah3














republic :: gnas ! haha