Wednesday, February 2, 2011

topup. =.="

salam.



seminggu tanpa internet,semalam baru dapat surfing balek.itupon dapat tahu boley on9 bila org malysia,merangkap menantu mak aku kol gtau kawan dya kat cairo the red area da boley on9,disuruh nye aku men-try on9 gak.sukses !! access success. yay. ok bersyukur manyak2.
 tq to you menantu mak aku. har har


dengan fon bru 4 hri kbelakangan ni baru boley kol in and kol out. dah boleh kol keluar masuk,tp line yg terlampau bz sampai kadang2 parents kol sampai ke mana hala entah. siap boley termasuk talian orang lain,paling koman orang arab tolong jawab.


dah boleh kol,pastu tpup plak susah nak dapat.kalau dapat pon,tpup 10LE byar 15LE. satu kad pling mahal stakat ni kena cas 5LE. tapi kat cairo lagi mahal la. kol plak 10LE boley cakap 2 minit lebeh jek.


time gini nak msg kirim salam je la.sampai patah jari menaip tgn hnta msg,takkan sampai punya.abai kan kerja2 menaip msg wat masa mcm ni..kol plak,itu pon kejap boley,kejap tak boley.lupa pkerja kat syrikat2 telefon pegi merusuh sebab tu kelam kabut network.


okay,darurat,so duit melayang sikit takpe sebab duit boley cari,so beli je tpup yg satu kad cas smpai 5LE tu.duit plak nak amek kat mana? ok pandai.amek duit g cocok atm.dah kuar umah,redah tempoh berkurung semata-mata nak kuar kan duit,TETIBA mesin atm shutdown. sume atm tak boley menghasil kan wang skg.takpe,tomorrow never die.balek umah.


esok selepas esok=lusa nye,pegi tinjau atm lagi. kali ni plak,atm tutup.duit kat atm tu da habes.
bapak laju orang arab ni amek duit,=.="
kena pusing2 cari atm lain.ok ada.selamat.alhamdulillah boleh kuar kan duit untk survive bpa hari lg kat sini sebab KONON nye boley balik mlysia.


so kje aku skang,tggu ..tunggu..tunggu.
walopon kena cop manja sebab duduk kat area green tapi gedik2 nak balik jugak.apedehal??dah orang suh balik,balik je arh.
orang arab sini pon pelik apesal la budak2 malysia je yg ada sini.sebab tempoh 4 hari yang kerajaan sini suruh angkut student blah dari mesir dah habes ok. dah habes.
 so lepas ni kalau apa2 jadi,kerajaan sini dah tak bertanggungjawab sebab dya dah bg tempoh suh stdent balek negara masing2.
and dya tak cakap pon green ke red area. kerajaan mesir surh semua balek sebab kerajaan sini pon tak boleh nak kompem kan keadaan sini camne and akan aman bila. luar kawalan.tapi orang malaysia memg bijak lagi superb dah cakap mesir makin aman la.
weyy,org mesir sniri pon tak boley jamin , korang yang berjuta-juta batu 
berjuta batu ke? ahh lantak la,bia nmpak jauh sikit yedak? :p boley cakap mesir dah makin aman.
sumpah hebat doe,boleh kuar kan statement mesir makin aman.





aku lapar gila babas skang. lapar nak balik malaysia,lapar nak makan,lapar segala lapar ahh.

6 comments:

azharr said...

masih kat sana lg...lembab betoi kerajaan m'sia...kira tempat awak tak ganas sgt lah...haha...takut tak...pasni leh cite pengalaman kat sana..

Juli said...

ish ishhh..neves kann?? bole la blg citer kenevesan plak lepas ni

burn said...

ala.. susah2, berenang je sampy malaysia.. nak lagi laju, letak ikan jos kat blakang suh kejar, wahahaha...

hiro said...

keh2.

adrinaqamarina said...

haha., ouh cakap ktorang manja. nak je kutangan3kan budak3 tu. grr.

insyaALLAH sume selamat. korang kat sana jaga diri jugak. untung3 jumpa kat mana3 kan? :)

babe! tc

Fiq Vertigo said...

ala...topup byk pon tepon pakwe jarak dua ela wat pe? ahahahaha