Thursday, February 3, 2011

sila tunggu giliran


salam wbt.

jadual saya pagi ni ye ayah2 mak2 mentua,ialah bangun pagi...awal pagi.

kita harus lah bersiap-siap sebab nak bertolak ke cairo pkul 12. okay,pukul 12 tgh hari.

semntara mnggu 12 tgh hari tiba,amat lah wajar kita melayari internet,menziarahi segala pages yg patot kita ziarah.

11.45 pagi,siap. melangkah keluar dari safe house iaitu rumah tempat bkumpul .

berdiri megah dan berkumpul di tempat yg di tetap kan bersama kawan-kawan sepermainan.

penantian amat menyeksa kan seperti terkurung di dalam sangkar harimau yang lapar daging fresh .=.=" peribahasa segar dari ladang.

seminit berlalu pergi..sejam berlalu lagi. 4 jam berlalu pergi.

okay,nak balek mlysia kena lah sabor woi. sudah nye,pkol 4ptg bertolak ke cairo.

perjalanan yg patot nye amek masa 2 jam tanpa diduga lagi dijemput telah bertambah dengan jaya nye kepada 4jam bila rmbongan meminang  dari zagaziq tiba ke cairo pada pkul 8malam.

bapak la lama,siap aku boleh pakai inai lagi atas bas tu. and inai tu menghasilkan warna hitam dengan jaya nya.credit to fiq walopon comolotcomot .. gomawO. :p

yess !! mnjadi jugak rncgn aku nak pakai inai hitam mesir nih sblom balik mlysia..

jadilah aku budak emogothic sebab kaler inai ni amat lah hitam ala2 kaler kuku.and jgn nak sentap bila org tegur korg pakai pewarna kuku hitam bila pkai inai nih.. bersabarlah. =.="

 tak sia2 kena tahan 7 kali setiap kali lalu cekpoint tentera.

tentera nye,gila berbagai-bagai.ada yg galak mcm tak penah dapat senapang pon ada.gila tahap bewak,gi acu-acu senapang yg ada peluru kat sorg minah nih,mmbe aku. mau tak berderai air mata awek tu.eeii elok emosi tgh hepi nk ke bngunan kedutaan,dah nangis,kau ni abam askar...eeiii aku kepak-kepak jugak tulang rusuk kau.nak?? sengal.

lepas seronok + taktahurasa apa melalui jalan ke cairo.

..sampai pon ke bngunan kedutaan malaysia cairo dgn di escort oleh askar-askar..
eeii org tak ajak pon korg teman ok.sebok :p dah la galak main acu2 senapang. woi ingt ko je ada. aku pon xde.takot la sengal=.=".

sampai kdutaan,makan-makan sebelom di agih-agih kan masuk bilik untuk stay sini.

alkisah nye,kena bahagi-bahagi bilik tu,, maka terpisah lah nash dpda aku and fiq.

total student kat kedutaan ni,1500 plus plus. sepatot nye boley tampung 400 student jek,tapi bila da kelam kelibut gini,sumbat je la. =.="

ada yang dah  4 hari stay cni tggu nak kna angkut pegi jeddah before balek mlysia.

sebelom smpai nye turn aku di seru untk di angkut ke jeddah seterus nya balek umah,aku ingat nak jmpa mna2 blogger mesir. ahha!!

jadi nye,sesapa blogger yg stadi kat mesir nih,and kebetulan ada kat ARMA,jom lah kita berjumpa. wat stadi group ke,sembang group ke..jom arr jom arrr..
hehe.

~adios...semoga aku pon dapat cepat-cepat sampai mlysia dengan selamat.. amin..... :)

menunggu turn pulang ke malaysia. =.="

15 comments:

adrinaqamarina said...

jom!

ktorang budak tanta baru nak gerak besok. doakan selamat sampai jugak. kena besedia kalau ada yang acu senapang. sobs

vampire's lovex said...

adrinaqamarina :: okay jom jmpa..selamat smpai !! i'll be waiting for you hehe.. :)

jgn nanges ok hheee

ïêmå å¢klê§ said...

xpela lambat pun janji selamat sampai..
ati2 erk sume ya ad kt sana....

vampire's lovex said...

ïêmå å¢klê§ :: yeah...da smpai sini pon syukur ya amat,.. :)

fairuzhani said...

jage diri, beb!

Mra Mastura said...

take care dear !! =)

FariehanIbrahim [LBC] said...

wahhh! no giliran ke brape? hehe!

jga diri bebeh. smoga slmt smpai Malaysia tercinta oke. =))

JIJI YU said...

meh balik mesia ramai2..pas tu wat gath..ahah

W said...

doa semua selamat sampaii. ;)

Azuan said...

semoga slamat sampai...

lordzarx said...

tu la...org suh blajo dkat2 xnak =P
jk...jk

smoga slamat perjalanan blik Malaysia


LZ

Imran nyambek said...

lu kat sane rupenye.
Nak gua sambut lu tak kat klia nanti?hehe

Admin said...

take care!

CGG said...

hi there:)
cgg terhibur baca,,
pasti mak2 ayah2 mertua sng hati dan sayang:)

Ted said...

selamat...aduh, risau dengan kanak2 riang dekat sana