Thursday, January 6, 2011

pertama kali kali kali..


salam. sila jawab .

hari aku tak pergi class pon huhu.. aku hantar wakil housemate aku jek..abai kan hal itu,kerna sudah berlalu okayhh..
apa yang aku nak cita hari ni yaw adalah kejayaan atau lebih tepat lagi kegagalan aku membuat pisang goreng..
lepas budak dua orang tu berlepas ke class,aku pon bangun dpda katel,..aku smyg zohor,pastu ku pikir,pikir,ku pikir pikir..nak makan apa ye,,lapar ar plak..
takkan nak melantak megi awal2 bngun tdo ,tak bagus Ok..
then aku teringat akan sesikat pisang yang di borong oleh fiQ smlam.
dya cakap nak makan pisang goreng so,aku pon mencongak akan kebijaksanaan aku,adakah mampu untuk mnghasil kan pisang goreng bermutu tinggi yang boleh di makan???
hmmm...
sambel berpikir,tgn jalan ok..jgn nak pikir tapi tak bertindak. benci cmtu..hate it..hate it.huhu
and aku sempat buat moto untuk hari ni 
"pikir lebih tak gune kalau takde action bai"


okayh,,aku pon sedia kan semua awas2 or bahasa moden nye,ingredient untk membuat pisang goreng nye..


  
begini ye..sedia kan tepung yang pekat tak pekat untuk dicelup ngan pisang nanti..
letak garam and gula secukup rasa ok. 


masa menggoreng tu kan,,aku tengok minyak dya da jadik cam tak lawa,.u knoe?? minyak tu jadi macam dah beberapa kali guna pon ada..


aku bet ni mesti sebab kilang minyak masak sini tak guna kelapa sawit buat minyak masak.


sebab,kalau kat umah,mak aku masak xde pon minyak nye bertukar kaler or jadik tak lawa bia la bapa dozen pisang mak aku goreng k.


aku pon membaca tanpa paham tulisan kat botol minyak tue..


tolong translate boley?? aku tak paham dOe.


ini muka depan label minyak masak neh.. aku rasa dye tulis minyak mesir paling bermoto  bermutu tinggi..
hmmm...
tulisan yang belakang nih aku sedikit musykil..mana tawu dya campur ngan minyak petrol ke buat minyak masak..
mati aaaa aku oii..waaaa..
 
tapi alhamdulillah skang idop,sehat lagi gemok tuu..







okay,lpas bebrapa minit + jam masak...hasil........

sangat lah tidak memuaskan..huhuhu..
tapi takpe lah,,aku bagi makan kat budak2 umah je..so asal kan boley di makan,kompem habes..
hehe
untuk bakal hasben ,jangan risau ok,sebab aku akan pandai masak pisang goreng neh as soon as possible..


jadi,selepas cubaan yang tak berjaya td,aku sepantas kilat mesej mak aku kat malaysia,tanya camne nak wat pisang goreng yang ori punye..huhuhu.
wat malu jek,,mak aku gelak kan aku,hu3.
okay la beliau gelak je,jgn tak mngaku anak sudah la yek..


lepas ni boley la bukak gerai pisang goreng .. 
miss VL ---nama gerai aku
aku--owner
fiQ--pembekal pisang mentah a.k.a pekebun berjaya di daerah mesir..
dr mia--waiter cafe aku..





pisang goreng yang berjaya di masak nanti...
  



selamat datang abg2..akak2 cun lagi cantekk..
layanan class vip di miss VL'banana cafe

okay lah..aku tak tahan da nak tengok we got married -yonghwa ngan seohyun snsd..
budak2 umah ni da mngilai2 kegumbiraan,so aku kena join gak tgk ..
mana ley tak layan weyyyyy...









7 comments:

Fiq said...

pisang mantop dari kebun biji-tahik-himar..

wakakkaa..

yaww..aku mg lama trasa nk jadik waiter yg pakai apron sexy mexy.. ooww oowww i loke!!

MIA said...

HAHHA. aku jadi waiter ? tervaekk dowh !

vampire's lovex said...

fiQ :: hahaha!! terbaekk dari ladang


mia :: bagus ko terima tawaran kje kat cafe aku..hak3

CGG said...

hahha...

tak pi class eh??
abbab kang..
sedap nye goreng pisang..

tgh minyak takde nie...better makan yang bergoreng puas2

vampire's lovex said...

CGG :: nak pisang goreng?? hehe tggu bukak cafe tue ekk =)

hiro said...

yes..best nye da pndai goreng pisang..ehehe

vampire's lovex said...

hiro :: ayat nak kena buang negeri je. hahaha