Monday, January 17, 2011

perihal jejaring.


assalamualaikum.



di kesempatan yg ada ni,beta nak mngucap kan selamat malam kepada seluruh rakyat malaysia dan rakyat negeri yang bersekedudukan dengan nye. 

sebenar nya beta nak mengadu sedikit tentang kecacatan akses intenet beta sejak kedepanan kebelakangan nih yang agak berok,almaklum la,nama pon berokband=broadband

kawan-kawan beta selalu je kepoh kalau beta cakap and tanya-tanya perihal kelajuan intenet mereka.
ayat yang paling beta mencik dengar 

 beta-cantek-lagi-jelita :: eh,intenet umah kau laju??

budak-mintak-penampar :: boley la..kau nak intenet laju-laju buat apa? nak hack orang ke hapa?..

beta-cantek-lagi-jelita :: ala,kau kecoh npe? jawab je la intnet umah kau laju ke tak.. da la x paham soalan,bising lak dye. =.="





dialog nih zaman sebelom beta dan teman-teman seistana membeli berokband tu..

begitu lah kata-kata nista lagi hina yang pnah beta terima apabila bertanya mngenai intenet..hncur hati beta.tiap2 malam nangis tau. sob3...

sekarang,beta and the gang dah maju,bela berok sorang sekor.

nisbah nye 1:1 harap maklum.

ok nak citer pasal berokband=broadband.

biarlah beta ringkas kan nye mnjadi berok.ok? senyum tnda setuju. n_n

berok kat sini takde jenama CELCOM,DIGI,MAXIS or wat so ever apa lg nma yg memang tak sedap di dengar tu.

di sini ye,berok nye nama VODAFONE atau pun  ETISALAT.

beta and the gang beli vodafone sebab line kat umah kamek boley tahan LRT gak line voda nye.

jadi nye,berita yang sangat menduka cinta cita nye ialah walaupon masa mula-mula beli,beta and the gang sangat lah hepi bak kera mndapat bunga ros,

tetapi lately,encik berok sudah tidak memberi sepenuh kaseh sayang nye kepada kami kerna beliau sudah pndai main aci nyorok line.

bilamana kamek iaitu beta and the gang nak bercinta dengan pakwe tersyayang di melisia dengan damai,tiba-tiba disconnect.

memang time tu,seluruh tanah mesir akan beristighfar kerana beta and the gang akan mengeluarkan kata-kata yang sangat merangsang tak baik di dengar. termencarut lah kamek tika itu. =.=" jgn tiru aksi ini di rumah.

jadi hari ini kamek telah mendapat konklusi iaitu,kena bawak encik berok naik katel,barulah boley bercinta dengan aman damai.

so,sekarang beta kena online atas katil.euww lagi la selesa derr.

sekian dari beta..with love~ harhar



 comel tak beta dengan ehem2.. =.="

21 comments:

nub said...

hihii..comel3

amiYo said...

enti masry..?
ezayyak..?!
:P

MIA said...

HAHAHA. bangang punya broadband, gatal !

Fiq Vertigo said...

dah pandai bawak kekaseh atas katil skg......


aku pon dating atas sofa jek.

lawan tokey ini budak!

vampire's lovex said...

nub :: hihi..sakit ati woo ngn berok hehe








amiyo :: aiwa..misriyah....





mia :: memg gatal...tampo sket..haha









bidadari :: heyyy budakk..haha

aleen aiden said...

kalau da name broadband,memang mintak keen makila ari2.hu3

CGG said...

alaa...
comei nye adik :)

nak gula2...
nanti jumpe akak kasi lilipop

vampire's lovex said...

aleen aiden :: ahaha..memg keje part time da skg memamun (maki hamun) berok neh..huk3..

vampire's lovex said...

CCG :: ehehe...okeh,sepantas kilat menuntut lolipop :)

fariehan ibrahim said...

haha! da mmg berok kn, nk wat cmne,
sabo jela, hueh3x :PP

arep_lockermonth said...

hai ..salam kenal!arep follow blog kamo vampire! hehe :P
singgah my blog k! kalau sudi follow la balik!hehe

vampire's lovex said...

fariehan ibrahim :: hahaha memg berok kan...ahaha.



arep_lockermonth :: thanx n_n

arep_lockermonth said...

most welkam!

Fiq Vertigo said...

adik tomei nak gula2 kapas tak? berkapas-kapas hakak bulih bahgi..
aww aww.. adik ni boleh tahan nakal juge ye..

vampire's lovex said...

fiq :: ahkak......hihihi

Amni said...

kamek? tetiba lak nyelit dialeq sawak kat situ eh.. sila cakap kat en. berok.. jangan nakal2.. t kena rotan.. =P

vampire's lovex said...

amni :: ahaha.. da kena hukuman gntung berok nihh

JIJI YU said...

muehe bertukar le kpd p1

NOOR FATIN said...

hakhak sy pakai maxis. ok sgt

vampire's lovex said...

jiji yu :: mesir takda p1. kunos sket,..hue hue

vampire's lovex said...

noor fatin :: celcom pon okeh..hehe..tapi naseb tdak brapa nak baek,xde clcom cni..