Wednesday, January 19, 2011

berpoyo-poyo..

salam.

hari ni aku and the gang telah di arah kan oleh jabatan imigresen untuk membuat visa pelajar.
jadi nye,seawal jam 9 pagi,aku dah tercongok ala2 pocong kat depan bngunan universiti dengan rasa gumbira yang amat sangat.
almaklum lah,selama tanpa kewujudan visa pelajar,haku telah dicop dilabel sebagai pendatang asing dengan izin ke bumi zagaziq neh ye kawan2.
berbekalkan harapan nak dapat visa yang setinggi pokok kurma baru nak berbuah,aku pon menghitung minit bila la pakcik yang nak bawak aku jalan2 pegi jabatan emigresen tu dtang.
aku dah siap pakai shade,ala2 omputih berjemur bawah sinaran uv matahari.
bukan senang nak dapat kehangatan matahari yang sedap menyepak2 ke muka aku.tmbah lak skrg musim mengawan sejuk. i loike mr.sun :) luv u
dalam masa beberapa jam jadi penjaga masa(menunggu ahjussi),sempat la aku and the gang pegi
1-makan2,
2-melawat kawan yg keja kat kedai runcit (arab nsem ooO ) ,
2.1-borak2 kosong dengan beliau smbel tawar menawar hrga air kotak coklat.
dapat la kurang 50sen.hmm jadi lahhh. esok aku tak pegi da arr kedai ko weyy..cmni arr membe..kedekot. ahha..

da habes bermain-main di padang permainan kedai tu,kami pon pulang ke pgkal jalan,smbung keja part time tadi. :: pnjaga masa..menunggu pkcik tu lambat bebenor smpai nye. benci tahu,tggu lama2..dol.

selamat masa menunggu tu ada sorang senpai yang nsem tapi tak nsem..cmne tu? ahha,pikir-pikir kan dan selamat beramal.
nma dirahsia kan. kami bertiga + senpai = 4 orang pon bersembang dengan jaya nye.
bila tanya umur dya,dya jawab laher taon 80-an..wahh retro rpa nye senpai nih. da lah bajed 21 pdahal umo da msuk 22. pesen tak sedar da tua ahaha.



lepas sesi ngorat-mengorat selesai,maka pkcik yang di tunggu pon sampai.
kami menaiki bas pendek ke jabatan pndaftaran . suma nye 15 org..semua perempuan.kecuali si brader ngn pkcik lambat tu. =.="
sampai je kat JPN mesir,konon nye..
semua bkumpul sbntar menunggu pkcik tu slow talk dengan orang besar jpn yg sememang nye besar-taff badan beliau. da nama pon arab,bdan kalau tak besar tak sah arr.
smntara menunggu untuk kali kedua ..aku dengan fiq pon mula lah sesi fotografi.
aku amek gmba dya,dya amek gmba haku..hak3..
biasalah,kalau boley smpai dlam toilet nak amek gmba. setiap detik harus dirakam gitu. kerana diri mu begitu berharga.wahhh
sorang lagi haousemate aku,nash sebok bergosip dgn geng2 umah tgkat atas.
 biarkan beliau ..beliau memang begitu. suke gosip2..ahah



alangkah hancur nya hati aku apabila senpai bagitau aku yang visa tak boley buat hari ni sebab
 ada kanak2 tak bawak pasport,ada yang bawak duit sikit la.bla.bla.bla..blahhh la korang,nak wat visa tapi dtg berlenggang .. buang masa haku jek kong class,bgn awal..sgt demm..
time tu rasa nak gi cubit-cubit je arnab. ada la  plak  arnab yang rela kena cubit kan ?? =.="
lalu kami pon pulang dengan hati yg membengkak ibarat belon dipam-pam,visa x dapat,feeling nak g class pon lenyap lagi pupus.
pastu,nak menenang kan hati konon nye,aku dengan budak2 umah pon pegi makan2..sebena nya lapar,sebab tu rasa nak mngamuk ehehe..lpas makan ,mood pon ok suda..:)
lepas makan,balek umah.
itulah kitaran hidup ku bukan kitar semula. erk? 



aku google cute rabbit,kuar background je kiut..tapi,rabbit nye dganti dgn binatang nih..ini bukan ke arkus?? =.="
failed ak nak teka bntang2 neh.



8 comments:

hiro said...

bila abis tempoh visa skan?

princeduyong said...

bukan lagi pendatang...

vampire's lovex said...

hiro :: skg kena kwen ngn org arab,nak dpat kerakyatan . hua3..






prnce duyong :: maseh lagi....

RedVixen said...

makan memang cara efektif untuk kurangkan tekanan emosi...
kui3 :P

nub said...

nak dok sana jugak!!!

haiyah!!!

vampire's lovex said...

RedVixen :: hue3..hobi dpada kecik makan..makan..dan makan...












nub :: mai ..mai.. buat pasport siap2..huehue

MIA said...

hoi bila pulak aku kaki gosip ! grrr !

vampire's lovex said...

mia :: ahaha...bakat terpendam tuu