Friday, April 15, 2011

pengalaman pertama kali naik teksi


aku..."jom naik teksi nak,pegi mau'af (baca mawaf) ashir/salam tu nak? kaki aku hampir putus ni jalan dari siang"

budak dua orang tu, .. "okay okay,jom "

tahan teksi kejap gila,baru nak angkat tangan nak tahan,teksi dah berenti. apa makna nye tu? makna nye,gadis2 comel,kalau nak tahan teksi kejap je dah dapat. kahkah

masuk la dalam teksi hyundai tu,pehh siap balut plastik lagi kerusia dia. nak eksyen baru beli kereta la tuu.. satu je sy nak komplen pakcik . dengar ni,kusyen kereta pakcik ni tak empuk langsung ! ! rasa duduk atas kerusi kayu. krem tulang belakang saya pakcik.

agak-agak setengah jam duduk dalam teksi tu,tetiba rasa cam jalan ke ashir ar pulak. ada beza ok ashir dengan mawaf ashir..

ashir :: perumahan budak2 malaysia. bersepah budak malaysia kat situ. nak cari pakwe-pakwe ustad,situ pon ramai.

mawaf ashir :: tempat perhentian,ala-ala bus stop.. destinasi tepat kitorang bertiga yg nak pulang ke zagziq

see ! memang berbeza kan. kitorang nak ke mawaf ashir,nak balik zagziq daripada cairo ni.

setengah jam kot pusing-pusing nak ke mawaf ashir tu,aku rasa lebih sejam pon hado..

dah la sebelom naik teksi tu,kitorang bantai makan cheese kek *cikai nye arr, sampai pening tahap ke 5.. tahap pening yg paling kritikal..

sekali pakcik ni bawak pusing2 cairo dengan penuh kesesatan lak. pehh memang meningkat la taraf kepeningan aku ni haa...

pening pening jugak,twitter kena hapdet apa jadi haha!!

aku risau gak pakcik ni saje je ke nak culik kitorang ni ha.

yela,aku bukan apa,risau dia kecewa lak bila culik kitorang ni, kitorang bukan ada apa pon,juz ada kfc dinner plate je kot..itu pon separuh hadam dah aku rasa.

nak culik,pegi culik anak obama tu,blackberry torch ada 10 kaler aku rasa.. sim kad semua negara dia ada,sebab tu blackberry dia beli secara pukal.

dah la sesat,orang ckap lain,dia bawak pegi lain,pastu paw kitorang bayar sampai 30le..patot nye kalau tak salah jalan,10le je !! geram ni geram..

seb baik dia tak mengamuk je masa tengah sesat tu,kalau tak mengigau jugak aku malam tadi. pakcik ni kira okay arr,tak bising bila dah salah jalan cam pakcik lain. *bajet aku kawan dengan golongan pakcik2 arab sini ar plak kan..ciss
sudah nye,sampai rumah pkol 2pagi KOT.. aku tak pasti.sampai2 je,cuci muka,cari katil.

dari dalam teksi aku meroyan nak katil oiii...parah,parah.. aku dengan ini bertaubat taknak pegi cairo balik hari dah..

penat nak mapuh !!

hari ni aku bajed nak sambung tido lagi,cukup 24jam baru segar..

chatting ngn pakwe,esok2 boleh layan haha. biar dia pegi berfutsal ke main batu seremban ke pondok-pondok ke. apa-apa ke lagi lah..


aku nak jual ahh fon e75 yg aku pakai skg nih.
ada sapa2 nak beli? haha :p

6 comments:

adrinaqamarina said...

nak! bape nak jual?

JIJI YU said...

tetibe jadi mawaf..ehhe..

MIA said...

siot je pakcik taxi tu kan. aku dah ready backhand dah semalam. HAHAHA

Fiq Vertigo said...

hahahhahahhahaahahaa

abeh 30le


ahhahahahahhahaha


padan muka aku ...



isk ..

vampire's lovex said...

adrinaqamarina : ehhe tak jadi nak jual lak..wakaka







JIJI YU :: salah eh? betoi laaa








mia :: sabor je la...... huhh!




















fiq :: sudah la ko...

kira cepat,claim...haha

adrinaqamarina said...

ala baru nak trade dengan bb ke ape ke?

:P